Diabetesforbundet

Diabetesbehandlingen må bli bedre

Del

Nytt utstyr basert på ny teknologi og nye medisiner må bli raskt tilgjengelig for de med diabetes. Dette er en av kampsakene til den nye forbundslederen.

Som tidligere styremedlem, og nå leder i en av landets største helse-interesseorganisasjoner, har Sverre Ur fulgt utviklingen nøye de siste årene.

- Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i utviklingen innen pumpe- og sensorteknologi, samt nye medikamenter, slik at vi kan jobbe for at alle med diabetes får best mulig behandling. Det er viktig at alle vet hva som finnes og kommer av utstyr til egenbehandling. 

- Vi skal også jobbe for at nytt utstyr blir tilgjengelig, og at alle som trenger dette skal få tilbud tilpasset sine behov. Slik er det ikke i dag, sier den nyvalgte lederen.

 

Kunnskap om diabetes er essensielt

Ur vil at både enkeltpersoner, politikere og helsepersonell skal få god og oppdatert kunnskap. Han mener at dette er en forutsetning for et best mulig liv med diabetes fra barndom til alderdom, inkludert opphold på institusjon.

-     Så langt det lar seg gjøre må vi passe på at hver og en får nødvendig opplæring til å mestre sin egen diabetes, samt at de som skal hjelpe oss i helsevesenet, også har nødvendig kunnskap og kapasitet til å gjennomføre den behandlingen vår gruppe trenger, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Fakta om diabetes:

Diabetes type 1:

  • Kronisk sykdom som skyldes mangel på hormonet insulin .
  • Krever tilførsel insulintilførsel i form av injeksjoner.
  • Rundt 28 000 personer i Norge har denne sykdommen.

 

Diabetes type 2:

  • Sykdom hvor sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Dette skyldes at kroppen ikke klarer å lage nok insulin.
  • Betinget av arv, men levevaner med uheldig kosthold, overvekt og manglende mosjon er triggerfaktorer.
  • Hvis man oppdager diabetes og får behandling tidlig, vil sykdommen få et gunstigere forløp, og det er lettere å unngå komplikasjonene
  • Trolig har nærmere 300 000 sykdommen, 100 000 av dem uten å vite det.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom