Dette spiser vi på julaften
Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på vegne av MatPrat.

Nordmenn er tradisjonsbundet og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.
– I fjor oppga 48 prosent at de spise ribbe som hovedrett på julaften. Pinnekjøtt var en klar nummer to med 35 prosent, og 7 prosent oppga at de spiste kalkun, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
Dette spiste vi på julaften i fjor:
1.Ribbe - 48%
2.Pinnekjøtt - 35%
3.Kalkun - 7 %
4.Risgrøt - 5 %
5.Pizza- 4%
6.Vegetarmat - 4%
7.Skinkestek - 4%
8.Torsk - 3%
9.Lutefisk - 3%
10.And – 2 %
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeMatPrat/ Kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Smakfull pizza på grillen i sommer2.8.2022 15:01:08 CEST | Pressemelding
Pizza på grillen er perfekt i sommervarmen, enten som en lekker porsjonspizza eller flere ulike for deling. Med en god og sprø bunn, kan fyllet varieres i det uendelige. Sjekk MatPrat-kokken Anette Fjelleng Hansen sine beste tips til perfekt pizza!
6 oppskrifter for digg primusmat4.7.2022 14:45:04 CEST | Pressemelding
I fjor gikk hele 62% av nordmenn tur i fjellet i løpet av sommerferien. Sommeren er perfekt for å bruke naturen i nærområdet. Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe skikkelig godt på tur. Anette Hansen, kokk i MatPrat, gir deg enkle oppskrifter for å løfte turmaten noen hakk.
Krydre sommeren med tang og tare1.7.2022 10:46:34 CEST | Pressemelding
Sjømat er en vinner på middagsbordet for mange om sommeren. Hva med å dra det litt lenger, og sette tang og tare på menyen?
Sylt, saft og bak, så har du rabarbra hele året28.6.2022 12:23:15 CEST | Pressemelding
Visste du at det er perfekt å plukke rabarbra nå? Med disse metodene får du sommersmaken fra rabarbra til å vare hele året.
5 sommersalater du får dilla på14.6.2022 12:10:53 CEST | Pressemelding
Grønne, sprø og mettende – sommer er høysesong for gode salater, og her får du tips til fem digge varianter du kan unne deg igjen og igjen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom