MatPrat

Dette spiser vi på julaften

Del

Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på vegne av MatPrat.

Ribbe er fortsatt mest populær på julaften.
Ribbe er fortsatt mest populær på julaften.

Nordmenn er tradisjonsbundet og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.

– I fjor oppga 48 prosent at de spise ribbe som hovedrett på julaften. Pinnekjøtt var en klar nummer to med 35 prosent, og 7 prosent oppga at de spiste kalkun, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. 

Dette spiste vi på julaften i fjor:

1.Ribbe - 48%

2.Pinnekjøtt - 35%

3.Kalkun - 7 %

4.Risgrøt - 5 %

5.Pizza- 4%

6.Vegetarmat - 4%

7.Skinkestek - 4%

8.Torsk - 3%

9.Lutefisk - 3%

10.And – 2 % 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ribbe er fortsatt mest populær på julaften.
Ribbe er fortsatt mest populær på julaften.
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom