FINN.no

Dette søker nordmenn etter i sommer

Del

Hagemøbler, sykkel, kajakk og telt blant 10 på topp: - Vi ser en stor økning i søk denne sommeren, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget. Se lokale/fylkestall i PM!

NORDMENN VIL PÅ TELTTUR I SOMMER: Telt er et av de mest brukte søkeordene på FINN torget i juni i år (Foto: Getty Images)
NORDMENN VIL PÅ TELTTUR I SOMMER: Telt er et av de mest brukte søkeordene på FINN torget i juni i år (Foto: Getty Images)

Denne våren og sommeren har vi sett en nærmest eksplosiv vekst på FINN torget. Bare i mai i år har det blitt publisert over 1 million nye annonser på markedsplassen, som er en økning på 26 prosent sett mot samme periode i fjor, mens veksten i juni var på 22 prosent. I tillegg har trafikken inn til annonsene økt med henholdsvis 32 og 21 prosent i mai og juni.

(Se topp 10 søk på FINN torget per fylke - gammel fylkesinndeling -  i vedlegg nederst i PM) 

Søk på FINN torget sier mye om etterspørsel blant det norske folk, og ferske tall viser at blant annet hagemøbler, sykler, telt og kajakk er på topp 10 listen over mest populære søkeord i juni.

Norgesferie og friluftsliv er med andre ord en helt tydelig trend blant nordmenn i år, og telt og kajakk er eksempler på søkeord som har nær doblet seg i popularitet fra samme tid i fjor.

- Vi vet at de fleste nordmenn skal være hjemme eller reise i Norge i årets sommerferie. Dette har vi ikke bare sett på Torget, men også på FINN reise og FINN motor, hvor etterspørselen etter hytter til leie, samt bobiler og båter har vært eksepsjonell høy. En del har ikke egen hytte, bobil eller båt å bo i, og har kanskje ikke funnet seg et sted de kan tilbringe ferien - da er telt et supert alternativ. I tillegg er det en rimelig ferieform, og vi har også sett at det generelt sett er en økt interesse for friluftsliv og camping blant våre brukere, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget:

- Tallene viser også at mange legger til rette for hjemmeferie, da det er nesten 50 prosent økning i søk på hagemøbler i juni i år sett mot juni i fjor. Vi synes selvfølgelig det er veldig positivt å se at så mange ønsker å kjøpe brukte hagemøbler. Gjenbruk er bra både for lommeboka og miljøet, sier bruktmarkedseksperten.

Trafikken innenfor kategoriene “sport og fritid” og “hage, oppussing og hus” er i tillegg svært stor, og dette er blant de mest populære kategoriene på FINN torget også i forhold til antall annonser publisert i juni. 

- Disse kategoriene har virkelig tatt helt av, og er på “all time high” sett mot tidligere år, sier Opshaug Bakke.

Mest populære kategorier på FINN torget juni 2020:

 1. Møbler og interiør
 2. Hage, oppussing og hus
 3. Sport og friluftsliv
 4. Elektronikk og hvitevarer
 5. Utstyr til bil, båt og MC

Toppsøk på FINN torget juni 2020: 

 1. Hagemøbler 
 2. Sykkel 
 3. Sofa 
 4. Kajakk
 5. Kjøleskap 
 6. Telt 
 7. Spisebord 
 8. Rolex 
 9. Kommode 
 10. Seng 

(OBS. Se topp 10 mest brukte søkeord per fylke - gammel inndeling - vedlagt lenger ned i pressemelding)

Toppsøk FINN torget juni 2019:

 1. Hagemøbler 
 2. Sofa 
 3. Sykkel 
 4. Rolex 
 5. Gressklipper 
 6. Louis Vuitton 
 7. Gis bort 
 8. Spisebord
 9. iPhone 
 10. Seng

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NORDMENN VIL PÅ TELTTUR I SOMMER: Telt er et av de mest brukte søkeordene på FINN torget i juni i år (Foto: Getty Images)
NORDMENN VIL PÅ TELTTUR I SOMMER: Telt er et av de mest brukte søkeordene på FINN torget i juni i år (Foto: Getty Images)
Last ned bilde

Dokumenter

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom