Codan Forsikring

Dette kjennetegner gaver du bør forsikre

Del

De fleste gavene du får til jul er dekket gjennom reise- og innboforsikringen din. Er du derimot så heldig å få en gave med verdi over 25 000 kroner, kan du trenge en egen forsikring.

DYRE GAVER: Gaver over 25-30 000 er ofte ikke er dekket gjennom  "de vanlige" forsikringene dine. Foto:istock.
DYRE GAVER: Gaver over 25-30 000 er ofte ikke er dekket gjennom "de vanlige" forsikringene dine. Foto:istock.

– Du bør vurdere en ekstra verdiforsikring på gaver som smykker, klokker, og kameraer. Dette er ofte så dyre objekter at de ikke dekkes av reise- eller innboforsikringen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Gå gjennom forsikringene

– Det er lurt å gå gjennom forsikringene på nytt etter å ha fått dyre gaver. Både reise- og innboforsikringer har som regel begrensninger i beløp, som ofte ikke vil være tilstrekkelig til å dekke tapet av en gjenstand verdt over 25-30 000 kroner, sier Annika Persson.

Et smykke til 25 000 kroner har en årlig forsikringspremie nær 500 kroner og et kamera til tilsvarende verdi ha en forsikringspremie på cirka 600 kroner. Som regel må man allerede ha andre forsikringer i et forsikringsselskap for å kjøpe en verdiforsikring. Egenandelen ligger på rundt 10 prosent av verdien av gjenstanden som skal forsikres.

Unngå dobbeltforsikring

Når det gjelder rimeligere gjenstander, mener Persson at mange forsikrer disse unødvendig, og at disse pengene ofte kunne vært spart.

– Av og til kan det være smartere å sette penger på en bufferkonto, enn å forsikre ting som du har råd til å reparere eller kjøpe på nytt dersom det skulle skje noe med dem, sier Persson. Hun minner om at Forbrukerkjøpsloven dekker feil og mangler på ting vi kjøper.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

DYRE GAVER: Gaver over 25-30 000 er ofte ikke er dekket gjennom  "de vanlige" forsikringene dine. Foto:istock.
DYRE GAVER: Gaver over 25-30 000 er ofte ikke er dekket gjennom "de vanlige" forsikringene dine. Foto:istock.
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom