Just Eat

Damene jubler for UEFA EURO 2020™

Del

I en ny undersøkelse sier 22 prosent av norske kvinner som ser på fotball-EM at det er viktig for fotballopplevelsen å ha muligheten til å juble høyt under kampen.

Det hører med til fotballopplevelsen å kunne juble høyt (foto: jacoblund/Istockphoto).
Det hører med til fotballopplevelsen å kunne juble høyt (foto: jacoblund/Istockphoto).

11 prosent av norske kvinner synes det er viktig å være uforstyrret under fotballkamper. Dobbelt så mange, 22 prosent, sier det er viktig å kunne juble høyt. Svarene kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av Norstat for Just Eat.

Blant mennene er det 31 prosent som svarer at det er viktig for fotballopplevelsen å være uforstyrret. 25 prosent sier det er viktig å kunne slippe jubelen løs.

Mest opptatt av jubel er aldersgruppen 15-17 år: Her sier 44 prosent at dette er viktig for opplevelsen (begge kjønn). Personer over 60 år er de mest restriktive når det gjelder jubel; 15 prosent i denne gruppen mener muligheten for høy jubel er viktig.

­– Selv om vi har forskjellige vaner knyttet til fotballkamper, er fotball noe som forener oss foran TV-skjermen, ikke ulikt måten mat forener oss rundt bordet, sier administrerende direktør Carsten Boldt i Just Eat Norge.

Unngår jobbing på kjøkkenet
Kjønnsforskjellene er borte når spørsmålet handler om mat på kampdagen.

På spørsmål om man foretrekker å lage mat selv, lage med sammen med andre, bestille takeaway eller få hjemmelaget mat servert, er en overvekt av menn og kvinner enige om at takeaway er å foretrekke. 31 prosent av de spurte svarer dette. 

– På spørsmål om hva som er den viktigste grunnen til å velge takeaway, svarer 30 prosent at det er enklere, mens 14 prosent sier det går raskere enn å lage maten selv. I tillegg ser vi at mange liker variasjonsrikdommen som følger av å kunne velge i menyer fra hele verden, sier Boldt.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er utført i et landsrepresentativt utvalg på 1016 respondenter (15 år+) i juni 2021. Det er kun respondenter som svarte at de skulle se fotball-EM (40 prosent) som fikk svare på spørsmål om mesterskapet. Spørsmål om viktigste grunn til å velge takeaway, er stilt til alle respondentene.

Just Eat er stolt partner av EURO 2020  
Just Eat er stolt partner av EURO 2020, og har også samarbeid om 11 andre UEFA-konkurranser, blant annet Champions League, Europa League, i tillegg til kvinnekonkurransene. Tjenesten er en perfekt løsning for fans som vil bestille mat samtidig som de ser sine favorittspillere og verdens største klubber og landslag i kamp.  

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det hører med til fotballopplevelsen å kunne juble høyt (foto: jacoblund/Istockphoto).
Det hører med til fotballopplevelsen å kunne juble høyt (foto: jacoblund/Istockphoto).
Last ned bilde

Om Just Eat

Just Eat Norge er en del av verdens største takeaway-selskap utenfor Kina, Just Eat Takeaway.com. Selskapet er til stede i 24 land. I Norge samarbeider Just Eat med nærmere 1000 restauranter om bestilling og henting eller hjemkjøring av mat. 

Følg pressemeldinger fra Just Eat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Just Eat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Just Eat