Just Eat

40 prosent vekst i lunsjbestillinger: Bytter kantinen med takeaway

Del
I 2020 økte antallet takeaway-lunsjer med 40 prosent, sammenlignet med året før. – Hjemmekontoret har gitt det norske folk nye lunsjvaner. Nordmenn har byttet ut kantinen på jobben med takeaway på hjemmekontoret, sier Odd Stian Gullhav i Just Eat.
STØRST LUNSJVEKST I OSLO:– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, sier Odd Stian Gullhav.
Foto: Katrine Lunke
STØRST LUNSJVEKST I OSLO:– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, sier Odd Stian Gullhav. Foto: Katrine Lunke

Ser man landet under ett, registrerte Just Eat 40 prosent flere lunsjbestillinger i 2020 enn året før.  

– Restriksjoner og påbud gjorde mange steder i landet at arbeidsplasser ble stengt, og hundretusener av nordmenn ble anbefalt å jobbe hjemmefra. Med endrede arbeidsforhold kom også nye lunsjvaner, sier Gullhav. 

Han viser til hvordan folk på hjemmekontor har bestilt mat hjem, og hvordan de som jobbet på kontoret før, har møtt stengte kantiner på arbeidsplassen.

 ­– På enkelte steder ble regler og anbefalinger endret mange ganger gjennom året. Dette gjorde at lunsj-hverdagen ble uforutsigbar, og etablerte rutiner ble satt på prøve, sier Gullhav.

 – Mange har også hatt et ønske om å støtte lokale serveringssteder i den uvanlige tiden, fortsetter han.

Mest på hverdager

At dreiningen mot nye lunsjvaner er knyttet til arbeidslivet, underbygges av at veksten er aller størst på hverdager. På lørdager og søndager har veksten i lunsjbestillinger vært mer beskjeden, med en oppgang på henholdsvis 15 prosent og 4 prosent sammenlignet med 2019.

– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, legger Gullhav til.

Permanente vaner

Mange har pekt på at arbeidslivet endres permanent, og at hjemmekontoret har kommet for å bli. 

– Om dette betyr en varig endring også av spisevanene, gjenstår å se. Det er i hvert fall ingen tvil om at vi er rutinemennesker også når det gjelder bestilling av mat, det ser vi av statistikken. For eksempel er søndag den store takeaway-dagen her til lands. I de andre landene Just Eat opererer i, bestilles det aller mest mat fredag og lørdag, sier Gullhav.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

STØRST LUNSJVEKST I OSLO:– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, sier Odd Stian Gullhav.
Foto: Katrine Lunke
STØRST LUNSJVEKST I OSLO:– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, sier Odd Stian Gullhav. Foto: Katrine Lunke
Last ned bilde
BESTILLER TAKEAWAY TIL LUNSJ: Flere nordmenn har byttet lunsjen i kantinen på jobb, med takeaway på hjemmekontoret. Foto: Victor Jones.
BESTILLER TAKEAWAY TIL LUNSJ: Flere nordmenn har byttet lunsjen i kantinen på jobb, med takeaway på hjemmekontoret. Foto: Victor Jones.
Last ned bilde

Om Just Eat

Just Eat Norge er en del av verdens største takeaway-selskap utenfor Kina, Just Eat Takeaway.com. Selskapet er til stede i 24 land. I Norge samarbeider Just Eat med nærmere 1000 restauranter om bestilling og henting eller hjemkjøring av mat. 

Følg pressemeldinger fra Just Eat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Just Eat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Just Eat

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye