Kolonial.no

Dagligvareutfordrer Kolonial.no satser tungt etter korona-vekst

Del

På Lier bygger dagligvare-utfordreren Kolonial.no et nytt gigant-lager for å ta unna den økte etterspørselen etter dagligvarer levert på døra. Selskapet forventer at lageret vil tilføre et betydelig antall jobber lokalt.

- Som bedriftsleder er det ingenting som føles bedre enn å bidra til å skape nye trygge, gode jobber. Spesielt gjelder dette i en tid hvor mange har følt på en ekstra usikkerhet, sier Karl Alveng Munthe-Kaas i kolonial.no.

- Våre kunder har vist oss en voldsom tillit og oppslutning gjennom dette krevende året, og vi kjemper hver dag for å gi dem en enklere og bedre dagligvarehandel. Vi føler også et stort ansvar for å utfordre maktkonsentrasjonen hos dagligvare-gigantene i Norge.

Allerede før Covid-19 snudde opp ned på Norge, opplevde dagligvareutfordreren Kolonial.no vekst i etterspørselen etter dagligvarer på nett. Når Norge gikk i Korona-karantene skjøt veksten fart, og daglig leder Karl Alveng Munthe-Kaas så seg nødt til å fremskynde planen om nytt gigant-lager til en halv milliard kroner. Lageret vil mer enn doble leveringskapasiteten til Kolonial.no, som med det legger opp til en fortsatt kraftig vekst.

– Lokaliseringen er strategisk med tanke på transport og effektive kjøreruter ut til kundene våre. Det er kort vei til Oslo, Drammen og omkringliggende områder, og god tilgang på arbeidskraft. Det kommer til å bli viktig for vår videre satsning, sier Munthe-Kaas.

For Kolonial.no har bærekraft stått sentralt i planleggingen av det nye lageret. Bygget vil få BREEAM In-Use-sertifisering, det er planlagt solcelleanlegg på taket og områder med bikuber. Inne blir det en semilautomatisk produksjonslinje med kortest mulig tid fra varene kommer inn på lager til de er pakket og klare til distribusjon ut til kundene.

- Vi motiveres av å jobbe med ambisiøse og krevende kunder, og i dette prosjektet har vi virkelig måttet strekke oss langt for å imøtekomme Kolonial.nos krav. Dette blir et bygg som kan levere innovative logistikkløsninger i mange år fremover, sier Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo eiendom, som har ledet prosjektet.

- Sammen med Eneo eiendom og Panelbygg har vi prosjektert et topp moderne lager som gjør det mulig for oss å levere morgendagens dagligvarehandel på nett. Og den er selvfølgelig bærekraftig, avslutter Munthe-Kaas.


Fakta om bygget:
Adresse: Drammensveien 189, 3420 Lierskogen
Grunneier: Liertoppen Vest AS
Eiendomsutvikler: Eneo Eiendom AS
Totalentreprenør: Panelbygg AS
Arkitekter: Bjarte Ågedal og Luis Bamond, Arkitektkompaniet
Utleiemegler: Malling & Co Næringseiendom
Leietaker: Kolonial.no AS
Leitakerrådgiver: Henrik Ramberg, Moment Eiendom

Om Kolonial.no:
Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. De tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter levert rett hjem til både privatpersoner og bedrifter.Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere.
Kolonial.no er det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Om Eneo Eiendom:
Eneo Eiendom utvikler eiendom sammen med grunneiere og investorer, i hovedsak på det sentrale Østlandet. Selskapet satser først og fremst på næringseiendom, bolig og helserelaterte bygg med nærhet til kollektivtrafikk eller hovedfartsårer. Morten Hotvedt er daglig leder og svært engasjert i å utvikle eiendom som gir lønnsomhet – også for de som flytter inn.

Om Panelbygg:
Drammensbaserte Panelbygg er en totalentreprenør med spisskompetanse på funksjonelle lager-, butikk- og produksjonsbygg til bl.a. dagligvarebransjen i hele Norge.

Kontakter

Bilder

Om Kolonial.no

Kolonial.no
Kolonial.no
Nydalsveien 28
0484 Oslo

24 17 99 99https://kolonial.no

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Kolonial.no tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter, enten levert hjem eller til hentepunkt. I samarbeid med REMA 1000 holdes prisene lave, og gjennom partnere som Strøm-Larsen og Godt Brød, tilbyr vi et spennende, lokalt utvalg.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Kolonial.no det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Følg saker fra Kolonial.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kolonial.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kolonial.no

Kinnevik, største eier i Zalando, går inn med 300 millioner kroner i Kolonial.no15.8.2018 13:00:00 CESTPressemelding

Norges største og Nordens raskest voksende matbutikk på nett, Kolonial.no, får Kinnevik på eiersiden. Kinnevik AB er et av Sveriges største investeringsselskap med eierandeler på i underkant av SEK 100 milliarder, og største eier i blant annet Zalando, Tele 2 og MTG. Kinnevik investerer 200 millioner i en emisjon, og gjør i tillegg et kjøp på 100 millioner kroner fra eksisterende aksjonærer. Dette verdsetter Kolonial.no til 2,24 milliarder kroner etter emisjonen og fullt utvannet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom