Oda

Oda styrker fokus på Norge og Sverige og nedbemanner 150 i Oda Group Services

Del

Oda har mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025. Fremover ønsker selskapet å styrke fokus på det norske og svenske markedet og utsetter derfor videre internasjonal ekspansjon. I den forbindelse har selskapet varslet på et allmøte i dag at 150 ansatte vil bli nedbemannet i Oda Group Service, og at den svenske, norske og globale lederguppen vil bli slått sammen.

Chris Poad, CEO i Oda
Chris Poad, CEO i Oda

Oda slo seg sammen med med Mathem, Odas motpart i Sverige før jul i 2023. Omleggingen til Odas kunde - og logistikkplattform er i full gang i Sverige og vil bidra til å øke effektiviteten på lageret og i distribusjonen til Mathem. I Norge har Oda ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året for å kunne fange den økende etterspørselen. Fremover skal det kommersielle håndverket i begge markeder styrkes for å sikre raskere lønnsomhet. Oda har fortsatt en visjon om å bli en nordisk markedsleder innen dagligvarer på nett, men setter videre internasjonal ekspansjon på vent. Av den grunn vil 150 ansatte i Oda Group Services bli nedbemannet som følge av endret fokus. 

Den nye strategien betyr også at selskapet vil gjennomføre en organisasjonsendring som innebærer at de juridiske enhetene Mathem, Oda Norway og Oda Group Services fortsatt vil bestå, men organisasjonen vil bli samlet under en ny, felles ledergruppe. 

Den nye organisasjonen skal ledes av CEO, Chris Poad. Nåværende Norgessjef, Kristin Thornes går inn i ny rolle som Chief Strategy Officer i den nye lederguppen. Country manager i Sverige, Johan Lagercrantz kommer til å tre av.

- Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, uttaler Chris Poad, CEO i Oda.

Kontakter

Om Oda

Oda er Norges største matbutikk på nett. Oda tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter lever på døra.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Oda det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Følg pressemeldinger fra Oda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oda

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye