Oda

Tidligere sjef i Tesco og Amazon blir ny konsernsjef i Oda

Del

Etter 10 år går gründer Karl Munthe-Kaas av som konsernsjef i Oda group og blir styremedlem. Chris Poad, tidligere adm. dir. for Tescos netthandel og flere sentrale lederroller i Amazon blir ny konsernsjef. Jesper Højer, tidligere konsernsjef for Lidl International, er ny styreleder.

Chris Poas, ny CEO i Oda group
Chris Poas, ny CEO i Oda group

- Oda er et fantastisk selskap, og jeg er imponert over hva Karl og teamet har oppnådd.  Jeg er overbevist om at Oda  kommer til å være i gode hender, når Chris Poad, som er en av  Europas beste på netthandel og dagligvare, skal lede Oda group fremover, uttaler styreleder Jesper Højer. 

Ny konsernsjef skal gjøre Oda til markedsleder i Norden

Etter å ha feiret 10- årsjubileum i fjor, vil Oda fortsette reisen mot å bli markedsleder i Norden. Lønnsomheten skal styrkes i Oda Norge ved å forbedre det kommersielle håndverket, og gjennom Odas teknologi skal effektiviteten i Mathem i Sverige styrkes. Oda skal fortsette å vokse gjennom oppkjøp, fusjoner og partnerskap istedenfor å utvikle ting fra scratch i nye markeder. Styret og  Munthe-Kaas mener at Poad, som har svært relevant erfaring, vil være en god konsernsjef for Oda fremover.

Chris har ledet teknologiselskaper i over 20 år og har ledet en av verdens største supermarkedkjeder på nett hos Tesco, som i 2021 omsatte for 80 milliarder kroner. Han har også over ti års bakgrunn fra Amazon i Europa og USA og ledet nylig den europeiske retailvirksomheten til Google Cloud. 

- Jeg har fulgt med på Odas utvikling og er imponert over hvor godt Oda har lykkes. Oda har en verdensledende plattform å bygge videre på, kunder som elsker å få rimelige dagligvarer levert til døren, og et svært dyktig team, som har utviklet verdens mest effektive matbutikk på nett. Dette er et fantastisk utgangspunkt, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og gi enda flere kunder mulighet til å få rimelige varer levert på døra i Norden, uttaler Chris Poad, ny konsernsjef i Oda.

Et av Norges største vekstselskaper gjennom 10 år med verdensledende teknologi og svært høy kundetilfredshet

Oda har gitt norske forbrukere en helt ny måte å handle dagligvarer på. Oda har revolusjonert en gammeldags bransje og evnet å ta markedsandeler i en bransje med få, dominerende aktører gjennom å utvikle en helt ny verdikjede basert på en egenutviklet logistikk - og distribusjonsteknologi, som er verdensledende på effektivitet.

- Jeg er stolt over å ha startet Oda og utviklet selskapet fra ett hentepunkt på Fornebu gjennom en ekstrem vekst i Norge og internasjonal ekspansjon, til at vi nå er på god vei til å bli en nordisk markedsleder. Styret tok initiativ til å gjøre denne endringen nå, og jeg respekterer styrets beslutning og ønsker Chris lykke til. Han får gleden av å jobbe med en fantastisk gjeng, og jeg er sikker på at vi vil lykkes, uttaler Karl Munthe-Kaas.

Etter to krevende år som følge av inflasjon og finansiell krise har Karl Munthe-Kaas evnet å snu skuta. Oda er nå lønnsom i Norge og er på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, som er Sveriges ledende matbutikk på nett.

- Jeg vil på vegne av styret få lov til å takke Karl for at han tok en kjempesjanse i 2013 og startet Kolonial.no, som senere ble til Oda. Verden trenger noen som våger å gå foran, utfordrer og gjør ting annerledes for at vi skal få nye og bedre tjenester som løser morgendagens utfordringer. Karl har vært en god leder for Oda gjennom 10 år. Han har skapt utrolige resultater og stått igjennom urolige tider. Det står det dyp respekt av, uttaler Jesper Højer, styreleder i Oda.

Kontakter

Om Oda

Oda er Norges største matbutikk på nett. Oda tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter lever på døra.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Oda det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Følg pressemeldinger fra Oda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oda

Oda styrker fokus på Norge og Sverige og nedbemanner 150 i Oda Group Services4.6.2024 10:46:00 CEST | Pressemelding

Oda har mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025. Fremover ønsker selskapet å styrke fokus på det norske og svenske markedet og utsetter derfor videre internasjonal ekspansjon. I den forbindelse har selskapet varslet på et allmøte i dag at 150 ansatte vil bli nedbemannet i Oda Group Service, og at den svenske, norske og globale lederguppen vil bli slått sammen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye