Computas

Computas første nordiske selskap med spesialisering på Google Cloud

Del

Som første nordiske selskap har Computas oppnådd spesialisering innen App Development på Google Cloud Platform. IT-selskapet er fra tidligere en av få nordiske Google Premier Partners og har Nordens største Google Cloud-sertifiserte fagmiljø. Etterspørselen etter applikasjonsutvikling og ekspertise på skyteknologi er økende, ifølge Computas.

Computas er første nordiske selskap til å oppnå en Google Cloud-spesialisering
Computas er første nordiske selskap til å oppnå en Google Cloud-spesialisering

Spesialiseringen innenfor App Development er oppnådd på bakgrunn av antall sertifiserte Cloud Architects og Cloud Engineers. I tillegg kreves det dokumenterte leveranser til kunder på utvikling av løsninger på Google Cloud Platform, og en grundig evaluering av disse fra Google. Computas kan vise til en rekke prosjekter basert på denne teknologien, blant annet hos Aker Solutions, Hafslund og Brønnøysundregistrene.

- Spesialiseringen er et viktig signal å sende markedet om at vår ekspertise på sky er helt i front, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

- Vi ser at stadig flere av våre kunder etterspør vår ekspertise på multicloud. De ønsker å benytte seg av en kombinasjon av flere skyplattformer, og vi har flere oppdrag som krever denne kompetansen, både i offentlig og privat sektor, forteller han.

Eilertsen understreker at Computas også satser videre på andre skyplattformer, som Microsoft Azure. Selskapet er Microsoft Gold Partner.

"These organizations have gone through a rigorous assessment, employ certified technical experts, and have demonstrated customer success in their areas of specialization." Google om partnere som oppnår spesialisering

Har jobbet med kunstig intelligens siden 80-tallet

Computas har siden sin oppstart i 1985 jobbet med kunstig intelligens og ekspertsystemer. Eilertsen legger ikke skjul på at det er en spennende tid der selskapets kompetanse og erfaring har fått fornyet aktualitet i kombinasjon med skyteknologi, bigdata og IoT.

- Etterspørselen etter ekspertise på skyteknologi varierer fra kunder som ønsker å flytte eksisterende løsninger ut i skyen til kunder som ønsker å utvikle helt nye, innovative løsninger som tar i bruk kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering, noe skyplattformene er spesielt tilrettelagt for. Nettopp disse mulighetene gjorde det tidlig interessant for Computas å satse på å bygge et fagmiljø rundt skyteknologi, og gjør det svært interessant å fortsette investeringer og satsninger på dette feltet, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Computas er første nordiske selskap til å oppnå en Google Cloud-spesialisering
Computas er første nordiske selskap til å oppnå en Google Cloud-spesialisering
Last ned bilde
Trond Eilertsen er administrerende direktør i Computas
Trond Eilertsen er administrerende direktør i Computas
Last ned bilde

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Selskapet leverer verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til både offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, olje og gass. Computas jobber med alt fra apper som redder liv og prisvinnende saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Følg saker fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom