YS

Brudd i tarifforhandlingene – fare for streik i Oslo kommune

Del

- Arbeidsgiver var ikke villig til å komme oss i møte på kravet om styrking av kjøpekraften til våre medlemmer. Derfor er vi nå i brudd.

- Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å få til en forhandlingsløsning. Det var ikke mulig for oss å akseptere tilbudet arbeidsgiver la på bordet for våre medlemmer, sier forhandlingsleder for YS Oslo kommune (YS-K Oslo), Mona Bjørnstad.

Prisveksten spiste opp lønnsveksten for kommuneansatte i 2021. I tillegg har våre medlemmer, hverdagsheltene i kommunal sektor, fått mindre i lønnsoppgjørene enn ansatte i privat sektor to år på rad.

- Økt kjøpekraft

YS-K Oslo krever i årets hovedoppgjør mer enn rammen fra frontfaget på 3,7 prosent. Bjørnstad viser til at norsk økonomi går svært godt, at det er sterk prisvekst og varsler om flere renteøkninger.

- Det er uakseptabelt at medlemmene våre skal komme ut av dette lønnsoppgjøret med noe annet enn økt kjøpekraft, sier YS-K lederen i Oslo.

Stor usikkerhet

Hvis prisveksten blir høyere enn lønnsveksten krever YS-K Oslo at gapet må kompenseres. Prisveksten i fjor ble langt høyere enn anslått. I år er det knyttet spesielt stor usikkerhet til hvor mye prisene vil stige, som følge av blant annet krigen i Ukraina.

- Vi krever derfor en særlig åpning for at dette kan kompenseres neste år, ettersom vi er i en periode med stor usikkerhet, sier Bjørnstad

Oslo-oppgjøret vil nå bli overført til Riksmekleren for mekling.

Meklingsfrist: 23. mai kl 24.00

Dette er YS Kommune Oslo

  • YS Kommune Oslo er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har medlemmer i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.
  • Vi organiserer blant annet disse yrkesgruppene: Renholdere, helsefagarbeidere, ansatte og ledere i barnehager og skoler, vernepleiere, administrasjon – og driftspersonell, saksbehandlere, kjøkkenpersonell, aktivitører, ansatte i brann- og redning, ansatte i tannhelsetjenesten og kulturansatte.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 12 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom