NBBL - Norske Boligbyggelag

Boligprisene øker: – Norges Bank er helt klart på etterskudd

Del

Boligprisene har økt 9,4 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norges prisstatistikk. De sesongjusterte boligprisene økte hele 1,0 prosent i august. – Økt rente og høyere boligbygging vil sannsynligvis dempe prisveksten, men Norges Bank er helt klart på etterskudd, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

– Veksten i norsk økonomi er sterk. Vi har kommet ut av koronakrisen og rett inn i en oppgangsperiode i norsk økonomi. I motsetning til tidligere økonomiske nedturer forsvant aldri etterspørselen under denne krisen, sier Frengstad Bjerknes.

Nullrente, lettelser i kredittpolitikken, ekspansiv finanspolitikk, tvungen sparing og sannsynligvis endrede preferanser har gitt kraftig boligprisvekst. Dette er et mønster vi ser i de fleste vestlige land, påpeker Frengstad Bjerknes.

– Det er riktig med krisetiltak i krisetider. Problemet er at sentralbankene holder på tiltakene for lenge. Resultatet blir eksplosiv etterspørsel i boligmarkedet, noe som har uheldig langsiktige konsekvenser for norsk økonomi og alle som står utenfor boligmarkedet, sier Frengstad Bjerknes.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom