Blomstrende samarbeidsavtale signert

- I to år har opprinnelsesmerket Nyt Norge vært mulig å bruke for norske gartnerier, og det har vært en stor suksess. Forbrukerne setter pris på å lett finne feiende, frodige og flotte norskproduserte planter enten det er i blomsterbutikker, matbutikker, kiosker eller hagesentre. Med 600 blomster og planter har denne kategorien på kort tid klart å bli den tredje største kategorien vi har i Nyt Norge. Det vitner om at forbrukeren gjerne vil kjøpe norsk når de kan og dermed støtte norske arbeidsplasser, sier Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat.
- Samarbeidet med Stiftelsen Norsk Mat er av stor verdi for norske gartnere – både de som produserer mat, og de som produserer planter til pryd og glede. KSL som kvalitetssystem er et flott verktøy for å få en oversikt over de regler våre produsenter er underlagt, og det å ha et godt og transparent kvalitetssystem på norsk er en stor fordel for alle grøntprodusenter. Norsk planteproduksjon holder høy kvalitet og vi har all grunn til å være stolte poengterer generalsekretæren i Gartnerforbundet, Katrine Røed Meberg.
350 gartnerier er medlem i Gartnerforbundet – et antall som rommer fra de aller største gartneriene i Norge til de ganske små med få ansatte. Grøntnæringen omsetter for omtrent 20 % av jordbrukets totalomsetning i Norge. Av 5000 Nyt Norge-produkter utgjør 600 blomster og planter pr 1.okt 2022. Forbrukerkjennskapen til Nyt Norge er 94 %.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom