Blomstrende samarbeidsavtale signert

- I to år har opprinnelsesmerket Nyt Norge vært mulig å bruke for norske gartnerier, og det har vært en stor suksess. Forbrukerne setter pris på å lett finne feiende, frodige og flotte norskproduserte planter enten det er i blomsterbutikker, matbutikker, kiosker eller hagesentre. Med 600 blomster og planter har denne kategorien på kort tid klart å bli den tredje største kategorien vi har i Nyt Norge. Det vitner om at forbrukeren gjerne vil kjøpe norsk når de kan og dermed støtte norske arbeidsplasser, sier Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat.
- Samarbeidet med Stiftelsen Norsk Mat er av stor verdi for norske gartnere – både de som produserer mat, og de som produserer planter til pryd og glede. KSL som kvalitetssystem er et flott verktøy for å få en oversikt over de regler våre produsenter er underlagt, og det å ha et godt og transparent kvalitetssystem på norsk er en stor fordel for alle grøntprodusenter. Norsk planteproduksjon holder høy kvalitet og vi har all grunn til å være stolte poengterer generalsekretæren i Gartnerforbundet, Katrine Røed Meberg.
350 gartnerier er medlem i Gartnerforbundet – et antall som rommer fra de aller største gartneriene i Norge til de ganske små med få ansatte. Grøntnæringen omsetter for omtrent 20 % av jordbrukets totalomsetning i Norge. Av 5000 Nyt Norge-produkter utgjør 600 blomster og planter pr 1.okt 2022. Forbrukerkjennskapen til Nyt Norge er 94 %.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
