Klarna

Black Friday ble tidens norske netthandelsdag

Del

Aldri før har nordmenn handlet så mye på nett i løpet av en dag som de gjorde i går. Sammenlignet med fjoråret økte omsetningen på Black Friday med 6 prosent. Ifølge Prisjakt var det flere salgsvarer enn i fjor, og rabattene på de mest populære produktene var høyere.

Så langt har Black Week-salget ifølge statistikk fra Klarna økt med hele 42 prosent.

– Årets Black Friday-salg blant våre mer enn 7100 norske nettbutikker startet litt tregere enn fjoråret, men tok seg kraftig opp utover dagen og kvelden. Dette er den største handledagen på nett i Norge noensinne. Samtidig var veksten klart større tidligere i uken. Det viser at Black Friday i økende grad har blitt til Black Week, hvor tilbudene spres over en hel uke, ikke bare en dag, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel går gjennom Klarnas betalings- og shoppingløsninger. Salgsstatistikken herfra viser at Black Week så langt, inklusive Black Friday, har vokst med hele 42 prosent. 

Prisjakt: Den desidert billigste dagen å handle på

– Gårsdagen befestet seg som den desidert billigste dagen å handle for nordmenn. Antall varer som gikk ned i pris var flere enn i fjor, og det gjennomsnittlige rabattnivået er det høyeste vi har målt noen gang på Black Friday. Og Black Week sett under ett har vært et eventyr for norske nettbutikker – søkeaktiviteten er nesten doblet siden i fjor, sier daglig leder Are Vittersø hos prissammenligningstjenesten Prisjakt.

iPhone 11 den store netthandelsvinneren

Ifølge Prisjakts daglige leder ble iPhone 11 den store netthandelsvinneren hos dem. Lego-produkter var det som gikk mest opp i pris. Prisbildet på alle varene som selges i de mer enn 2500 nettbutikkene de overvåker, hadde en gjennomsnittlig prisnedgang på 3,15 prosent. Samtidig var flere enkeltvarer satt ned med 10 prosent eller mer.

– Prisbildet var omtrent som forventet på en slik dag: Flere enkeltprodukter på salg enn i fjor. Men også andelen som ble satt opp i pris var høyere, så det gjaldt å holde tunga rett i munnen i rabattjungelen, sier Are Vittersø.

Høyest vekst i Oslo og Viken så langt i Black Week

Ifølge Klarnas statistikk er det så langt i Black Week Oslo og Viken som har hatt den høyeste veksten blant de norske fylkene. Her har netthandelsveksten vært på henholdsvis 56 og 52 prosent så langt. Lavest har den vært i Rogaland og Møre og Romsdal.

– Det at Oslo, som har den høyeste tettheten av fysiske butikker i Norge, har hatt en vekst som er høyest i Norge i løpet av Black Week så langt skyldes nok blant annet koronapandemien, sier Klarnas markedsdirektør, Thomas Elvestad.

Blant produktkategoriene som hadde den kraftigste veksten, sammenlignet med en vanlig gjennomsnittsdag, var elektronikk , smykker og accessories (som vesker, lommebøker og lignende) og sminke og skjønnhet.  

Andre fakta fra Black Week/ Black Friday: 

  • Kvinner har stått for 76 prosent av kjøpene i Black Week (Klarna)
  • Hver femte vare, som Prisjakt overvåker i de samme butikkene, gikk opp i pris i går. Lego-produkter var kategorien med desidert flest prisøkninger (Prisjakt)
  • Aldersgruppen som har handlet mest i Black Week har vært de mellom 26 og 35 år. De har stått for 28 prosent av kjøpene. (Klarna)
  •  Antallet produkter med rabatt over 10 prosent var flere enn i 2019, og den gjennomsnittlige prisnedgangen på disse (22,6 prosent) var høyere enn i fjor. (Prisjakt)
  • Den mest populære tiden å handle på i Black Week har vært klokken 21 (Klarna)
  • Gårsdagens kategorivinnere, med flest klikk til butikk: Hodetelefoner, mobiltelefoner, TV, løpesko, monitorer og utejakker. (Prisjakt)

Her er fylkene hvor Black Week handelen så langt har vokst mest*: 

Norge

42%

Oslo

56%

Viken

52%

Vestfold og Telemark

44%

Vestland

41%

Innlandet

38%

Trøndelag

35%

Agder

31%

Troms og Finnmark

30%

Nordland

27%

Rogaland

26%

Møre og Romsdal

23%

 *Økning i salgsvolum fra første mandag-fredag i Black Week 2019 til mandag-fredag i Black Week 2020. Salg gjennom Klarnas betalingsløsninger.

Om Prisjakt

Prisjakt er Norges største pris- og produktsammenligningstjeneste, og hjelper nordmenn til å handle smartere gjennom å finne riktig produkt til rett pris.

Hver måned hjelper Prisjakt over to millioner nordmenn å sammenligne priser og produkter. Tjenesten har over 4 270 000 priser på 535 000 produkter fra 2554 indekserte butikker, samt 4 130 000 søkbare produktegenskaper. Prisjakt er landets eneste, uavhengige pris- og produktsammenligningstjeneste, og leverandører og butikker kan ikke betale for rangering eller bestemme hvilke produkter som skal prissjekkes.

Prisjakt er eiet av Schibsted Media Group, og tjenesten er tilgjengelig i ytterligere syv land.

Kontakter

Prisjakt.no: Are Vittersø, 402 21 792 / are.vitterso@prisjakt.no

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Last ned bilde
Daglig leder i Prisjakt.no, Are Vittersø
Daglig leder i Prisjakt.no, Are Vittersø
Last ned bilde

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Siden 2005 har Klarna jobbet med å revolusjonere bankbransjen for privatkunder. Med over 150 millioner aktive kunder globalt og 2 millioner daglige transaksjoner møter Klarna forbrukernes raskt skiftende behov ved å spare dem for tid og penger, samtidig som de får hjelp til å holde seg informert, og ha kontroll over sin egen personlige økonomi.

Globalt har mer enn 400 000 butikker, inkludert H&M, Saks, Sephora, Macys, Ikea, Expedia Group og Nike, integrert Klarnas innovative teknologi for å levere en sømløs shoppingopplevelse – både på nett og i fysisk butikk. Klarna har mer enn 5000 ansatte og er aktive i 45 land. For mer informasjon, besøk Klarna.com 

Følg pressemeldinger fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom