Klarna

Black Friday ble tidenes største norske netthandelsdag

Del

Netthandelen gjennom Klarnas betalingssystemer økte med hele 17 prosent på Black Friday fra samme dag i fjor. Det gjør gårsdagen til den største netthandelsdagen hos dem noensinne.

– Netthandelen startet allerede bra den første timen natt til Black Friday og tok seg deretter jevnt opp gjennom hele dagen, før den økte kraftig den siste timen før midnatt. Det er den største netthandelsdagen for oss noensinne, og viser med all tydelighet at flere nordmenn ønsker å gjøre unna handlingen sin på nett – inklusive julehandelen, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Omsetningsstatistikken fra Klarna er basert på mer enn 12 000 norske nettbutikker som benytter seg av betalings- og shoppingløsningen. Nærmere halvparten av all netthandel i Norden går gjennom deres systemer.

  • De mest populære varekategoriene å handle, sammenlignet med årsgjennomsnittet, var barneprodukter, helse og skjønnhet og elektronikk.
  • De fleste kjøpene på Black Friday sto kvinner for (63 %.)
  • Aldersgruppene som sto for den største andelen av kjøpene var: 25-40 år (44 %). Deretter følger 41-56 år (36 %), 57+ år (13 %) og 18-24 år (7 %.)

Black Week-uken har økt 12 prosent så langt

Klarnas tall viser også at omsetningen for hele Black Week-uken så langt (fra mandag til og med Black Friday) har økt med 12 prosent, sammenlignet med fjoråret:

  • Innbyggerne i Oslo har i løpet av disse fem dagene per innbygger handlet 12 prosent mer enn landsgjennomsnittet. Minst har de handlet i Innlandet og Agder. Her handlet gjennomsnittsinnbyggeren 14 prosent under landsgjennomsnittet.
  • Sammenlignet med en vanlig dag har salget økt mest i Rogaland, Vestland og Agder.

– De siste par årene har vi sett at større deler av salgsvolumet og tilbudene også har spredd seg til dagene før selve Black Friday. Når Black Friday nå øker mer enn dagene tidligere i uken har det sannsynligvis sammenheng med hvordan nettbutikkene innretter tilbudene sine, sier Elvestad.

– Lettere å orientere seg i jungelen av tilbud med netthandel

Ifølge en representativ undersøkelse Klarna har fått utført oppgir hele 2 av 3 nordmenn at de også planla å handle til andre, typisk julegaver, i løpet av Black Friday-uken. I gjennomsnitt planla de å utføre 15 prosent av sin totale julehandel i løpet av tilbudsuken – på nett eller i fysisk butikk.

Elvestad tror at noe av grunnen til den fortsatte økningen i netthandelen i Black Week både skyldes at flere nordmenn i løpet av pandemiperioden har begynt å handle mer på nettet, og at nettet er godt egnet til å orientere seg i jungelen av mer eller mindre gode tilbud.

– Fra våre undersøkelser vet vi at de fleste nordmenn er opptatt av å gjøre best mulige kjøp – om det er på nett eller i fysisk butikk. Spesielt i tilbudsperioder, hvor det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene, er det mange som bruker nettet – både for å orientere seg, og kunne gjøre gode bevisste valg. Innfrir ikke forventningene, blir det ikke noe handel, sier Klarnas markedsdirektør.

Klarna vil jevnlig dele indeksert salgsstatistikk om den regionale salgsutviklingen i Norge og annen innsikt om nordmenns handlemønster under tilbudsuken på:https://insights.klarna.com/black-friday-cyber-monday/

Kontakter

Bilder

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Siden 2005 har Klarna jobbet med å revolusjonere bankbransjen for privatkunder. Med over 150 millioner aktive kunder globalt og 2 millioner daglige transaksjoner møter Klarna forbrukernes raskt skiftende behov ved å spare dem for tid og penger, samtidig som de får hjelp til å holde seg informert, og ha kontroll over sin egen personlige økonomi.

Globalt har mer enn 400 000 butikker, inkludert H&M, Saks, Sephora, Macys, Ikea, Expedia Group og Nike, integrert Klarnas innovative teknologi for å levere en sømløs shoppingopplevelse – både på nett og i fysisk butikk. Klarna har mer enn 5000 ansatte og er aktive i 45 land. For mer informasjon, besøk Klarna.com 

Følg pressemeldinger fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom