Diabetesforbundet

Bjørnar Allgot tildelt Lifetime Achievement Award

Del

Under generalforsamlingen til IDF Global i Abu Dhabi, og foran delegater fra 160 land deltagere fra hele verden, fikk Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet, tildelt Lifetime Achievement Award av den avtroppende IDF-presidenten, Shaukat Sadikot.

Allgot fikk tildelt prisen for sin livslange innsats for diabetesarbeidet. Han har selv hatt diabetes 1 i 45 år og bruker sin egen sykdom som motivasjon i sitt evige optimistiske arbeid. Allgot har vært ansatt i Diabetesforbundet i 29 år, hvor han har hatt rollen som generalsekretær siden 1992.

Bjørnar Allgot setter brukermedvirkning høyt, og var sentral i norsk helsevesen da fokuset på pasienten skiftet fra passiv pasient til en aktiv pasientrolle. Han var initiativtaker til Lærings- og mestringssentrene, som har endret livet til tusenvis av personer med diabetes.

– Jeg er takknemlig, stolt og ydmyk over å ha mottatt denne prisen, sier prisvinner Allgot, og det gir meg masse inspirasjon for mitt framtidige diabetesarbeid.

Allgots internasjonale merittliste strekker seg over mange år: han har vært aktiv i det nordiske samarbeidet i 25 år, han har hatt tillitsverv i IDF Europa i to tiår, og samarbeidet med WHO.

Videre har han vært visepresident i IDF Global i seks år og satt i redaksjonkomiteen når de to første Diabetes Atlasene ble publisert. Han har holdt mange foredrag på internasjonale møter – og har i en årekke vist at han virkelig har et stort hjerte for diabetes.

Kontakter

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom