MatPrat

Biff i helgen: Slik griller du den perfekte biffen

Del

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Får å få et perfekt resultat er det viktig å være klar over mørhetsgraden til kjøttstykket man griller.

Tre enkle steg for å lykkes med grillingen:

– Bruker du en liten grill vil jeg anbefale å temperere kjøttet før du griller, for å unngå at temperaturen på grillen senkes, og at steketiden forlenges, sier Anette Hansen, matfaglig ansvarlig i MatPrat. 

For å få ekstra smak på kjøttet, er salt og pepper å foretrekke, eller å smaksette den med en rub eller en god marinade. 

– En rub er en krydderblanding bestående av ulike krydder, og som kjøttet skal gnis inn med. Skal du lage en god marinade, er huskereglen vår «K.O.S» et godt utgangspunkt. K for krydder, O for olje og S for syre, fortsetter hun.

  1. Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Pensle med litt olje, og krydre med salt og pepper, eventuelt annet ønsket krydder.
  2. Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene over på indirekte varme, altså bort fra varmekilden, slik at de kan hvile noen minutter før servering.
  3. Hvis du vil pensle biffene med grillsaus/glaze bør du først sørge for at biffene får en fin grillskorpe. Mange grillsauser inneholder mye sukker som vil svi seg ved grilling på høy varme.

Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Steketid for biff som er ca. 2 cm tykk:

  • Lite stekt biff (55 °C): Stek biffen 1 minutt på hver side.
  • Medium stekt biff (60 °C): Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
  • Gjennomstekt biff (70 °C): Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.

Nøkkelord

Bilder

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom