Klarna

Bergans med internasjonal storsatsing på netthandel

Del

Selskapet varsler nå en stor og ambisiøs satsing på netthandel. Med seg på laget har de plattformleverandøren Jetshop og betalingsløsningen Klarna.

 Foto:Bergans
Foto:Bergans

– Vi valgte Jetshop og Klarna fordi de tilsammen tilbyr et oppsett som passer godt overens med våre ambisjoner og vårt behov for fleksibilitet. Vi har hatt et svært godt samarbeid så langt og ser nå frem til fortsettelsen, sier administrerende direktør i Bergans Fritid AS, Jan Tore Jensen.

Tidligere har mesteparten av salget til den tradisjonsrike norske produsenten av friluftsutstyr vært rettet mot det norske markedet. I fjor startet de en omfattende restrukturering av sin digitale infrastruktur, og valgte å bygge hele denne på en såkalt SaaS-løsning (Software As Service) fra Jetshop. Klarna Checkout ble valgt som betalingsløsning.

Ser frem til et langt samarbeid med innovativ netthandelsplattform

– Vi er veldig stolte over å få samarbeide med et så tradisjonsrikt og velrenommert selskap som Bergans. Til nå har de fleste norske nettbutikkene plattformløsninger som er integrert på nettbutikkens egne lokale servere. At Bergans nå velger en skybasert SaaS-løsning, kan tyde på at markedet er i ferd med å snu. Vi ser frem til et langvarig og fruktbart partnerskap, sier administrerende direktør i Jetshop, Fredrik Hedblom.

Vil lage en enkel og fleksibel kundereise

Klarna har allerede mer enn 5000 norske nettbutikker på kundelisten. De er representert i 17 land og server en rekke store internasjonale kunder, blant annet H&M og Hotels.com.


- Vi er veldig fornøyde med at en merkevare med en mer enn 100 år lang historie som norsk produsent av friluftsutstyr, velger Klarna når de skal satse på netthandel internasjonalt. Betalingsløsningene våre gjør at hele kundereisen skal være enkel.  Vi har også et stort internasjonalt nettverk som vil legge til rette for Bergans’ suksess også utenfor Norges grenser, sier markedsdirektør i Klarna, Thomas Elvestad.

Optimale prestasjoner og mobile kjøpsopplevelser

Bergans nye nettbutikk bygger dels på Jetshops frontend-rammeverk som legger til rette for optimale prestasjoner og en mobil kjøpsopplevelse på en anerkjent plattform. I tillegg til kasseløsning fra Klarna har Bergans fått designet sin nye nettside av byrået R3.


– Styret ga oss i oppdrag å finne en løsning som var mindre avhengig av konsulenter og som kan kjøres mer effektivt med hele organisasjonen. Kombinasjonen Jetshop og Klarna var etter styrets vurdering det beste alternativet sammenlignet med de andre leverandørene som var med i konkurransen. At begge dessuten tjener på at det går bra for oss, samt at de med denne løsningen kan gi oss forretningsstøtte basert på verdifull innsikt og data som samles i Saas-løsningen, føles riktig for fremtiden, sier «interim CDO» hos Bergans, Christopher Häggström.

******

Kort om Bergans   

Bergans of Norway har blitt drevet av dedikerte og lidenskapelige friluftsmennesker i mer enn 100 år. Med den norske naturen som lekeplass og erfarne polfarere og eventyrere på laget, utvikler de teknisk bekledning og funksjonelt turutstyr av høy kvalitet. Målet har alltid vært å gi deg en god naturopplevelse – uansett årstid og aktivitet. Bergans er kjent som en merkevare med et genuint engasjement for natur og miljø, og som aktivt jobber for at driften skal være mest mulig bærekraftig og ansvarlig.

 

Kort om Jetshop    

Jetshop er en innovativ teknikk-, strategi- og kunnskapspartner. En e-handelsplattform i skyen som gir kunden best mulig forutsetninger for en fremgangsrik omnikanal detaljhandel og netthandel på tvers av landegrensene. Jetshop spiller en aktiv rolle i utviklingen av sine kunders nettbutikk og hjelper dem å nå dine mål.

Kort om Klarna

Klarna er en av Europas største banker, kjent for sine enkle, sikre og smidige betalingsløsninger. Med mer enn 2500 medarbeidere i 17 markeder, brukes Klarna av over 70 millioner kunder og 130 000 bedrifter. Klarna tilbyr kortbetaling, faktura og delbetaling, og gir kundene selv muligheten til å selv bestemme når og hvordan de ønsker å betale.

Kontaktpersoner

Fredrik Hedblom - fredrik.hedblom@jetshop.se

Jan-Tore Jensen - jan.tore@bergans.no

Christopher Häggström - christopher.haggstrom@bergans.no

Thomas Elvestad - thomas.elvestad@klarna.com

Kontakter

Bilder

 Foto:Bergans
Foto:Bergans
Last ned bilde
Foto: Bergans
Foto: Bergans
Last ned bilde
Last ned bilde
Administrerende direktør i Bergans Fritid AS, Jan Tore Jensen
Administrerende direktør i Bergans Fritid AS, Jan Tore Jensen
Last ned bilde
Thomas Elvestad, Markedsdirektør, Klarna Norge
Thomas Elvestad, Markedsdirektør, Klarna Norge
Last ned bilde

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Klarna ble grunnlagt i 2005 med en klar ambisjon om å få slutt på utrygg netthandel. I dag er selskapet en av Europas største banker, kjent for enkle, sikre og smidige betalingsløsninger.

Med mer enn 2700 medarbeidere i hele 17 markeder, er Klarna løsningen for mer enn 200 000 bedrifter. Klarna tilbyr kortbetaling, faktura og delbetaling, og gir dermed kundene mulighet til å selv bestemme når og hvordan de ønsker å betale.

I 2014 slo vi oss sammen med SOFORT og dannet Klarna Group.

Følg saker fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Klarna

Ant Financial Group & Klarna announce investment to fuel global cooperation4.3.2020 08:30:00 CETPressemelding

Stockholm- New York, March 4 2020 - Klarna, a leading global payments and shopping provider, is pleased to announce that Ant Financial Services Group, owner and operator of the world’s leading payments and lifestyle platform Alipay, has taken a minority stake in Klarna, as the two companies deepen their partnership to bring more innovative and convenient financial services to consumers worldwide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom