Spekter

Beklagelig Unio-streik i sykehusene

Del

- Det er beklagelig at Unio velger å ta sine medlemmer ut i sykehusstreik. Spekter og sykehusene har i forhandlinger tilbudt en løsning innenfor en økonomiske ramme som andre arbeidstakere i Norge kan forvente i år. Vi hadde håpet at vi med Riksmeklerens hjelp skulle finne frem til en enighet med Unio, men må konstatere at det ikke lot seg gjøre, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Streiken omfatter blant annet sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter i sykehusene. I første omgang går 313 av Unios om lag 48 000 medlemmer ut i streik.

Sykehusene A-hus, Helse Bergen, Oslo Universitetssykehus, St. Olavs hospital, Sykehuset Østfold, Universitetssykehuset Nord-Norge og Martina Hansens Hospital er omfattet av første uttak.

- Vi beklager at streiken kan berøre tilbudet til pasientene, men sykehusene vil uansett innrette driften slik at pasientbehandlingen er trygg og sikker, påpeker Bratten.

Fakta:

Gjennomsnittlig lønnsnivå før årets oppgjør (inkl tillegg for skift/turnusarbeid, men eksl overtid, avrundet til hele tusen)

Industriarbeidere:  ca kr 507 000

Alle sykepleiere i helseforetak: ca kr 590 000

Sykepleiere:  ca kr 554 000

Spesialsykepleiere: ca kr 627 000


Samlet lønnsvekst i perioden 2014- 2020

  • Når vi ser på perioden 2014-2020 er samlet lønnsvekst høyere i offentlig sektor enn i industrien. I denne perioden er samlet lønnsvekst for NSF og offentlig sektor om lag 17-18 prosent, mens samlet lønnsvekst for industriarbeidere er på underkant av 16 prosent.

  • Vi ser det samme bildet om vi ser på en lengre periode, for eksempel 2008-2020. I denne perioden er samlet lønnsvekst for NSF og offentlig sektor på ca. 48 prosent. Til sammenlikning er samlet lønnsvekst for industriarbeidere i perioden ca. 47 prosent.

Det er første gang siden 2010 at Unio/Norsk Sykepleierforbund og Spekter er i mekling om lønnsoppgjøret for helseforetakene. 

Kontakter

Om Spekter

Spekter
Spekter
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 220 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Spekter med tilbud for å løse streiken ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter2.6.2021 14:45:36 CEST | Pressemelding

- Spekter har i dag tilbudt LO Stat/Fagforbundet en løsning som vil føre til at alle dagens medlemmer av Fagforbundet på Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter skal få opprettholde pensjonsordningen. Vi forventer derfor at LO Stat/Fagforbundet vil møte oss så snart det er praktisk mulig for å få avsluttet streiken, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom