Bauer Media AS

Bauer Media lanserer gratis lydbøker

Del
Nå kan du lytte til lydbøker uten å kjøpe dem eller ha abonnement. Medieselskapet Bauer Media og H. Aschehoug & Co prøver ut lydbøker med reklame.
Ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.
Ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Nordmenn er et lydbok-lyttende folk. I dag lytter 15 prosent av oss til lydbok en eller flere ganger i uken, viser tall fra 2022 ifølge Kantar.

Til nå har slik lytting krevd at du har abonnement på en lydboktjeneste, eller at du kjøper enkeltbøker i form av filer eller CD-er.

Samarbeidet mellom Aschehoug og Bauer innebærer at lytterne får tilgang til gratis lydbøker som er finansiert med reklame. I praksis betyr det at det vil komme korte reklameavbrudd mens en lytter til boken.

I første omgang er dette et pilotprosjekt der tre bøker gjøres tilgjengelig for gratis lytting:

  • En norsk spion – krim av Aslak Nore
  • Gaven – roman av Ellen Vahr
  • Noen vet – krim av Trude Teige

– Dette er et prosjekt som passer vår profil og ambisjon om å være ledende på lyd og lydannonsering, sier ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Han er selv en ivrig lydbok-lytter, og mener det er flere fordeler ved den nye satsingen.

– Vi har sett en økning i konsumet av lydbøker de siste årene. Jeg tror et tilbud om gratis-lydbøker vil kunne bidra at flere får øynene opp for lydbokmediet, og at det på sikt kan bidra til ytterligere vekst og interesse for lydbøker generelt, også for abonnementstjenestene.

Salgsdirektør i Bauer Media Lise Lillevold sier lydbøker er et spennende innslag i porteføljen til selskapets nettverk for digital lydannonsering, Audiostream.

– Dette er et godt supplement for å nå ut til nye lyttergrupper for våre annonsører, sier hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.
Ansvarlig redaktør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.
Last ned bilde

Om Bauer Media AS

Bauer Media AS
Bauer Media AS
Jernbanetorget 4A
0154 OSLO

22023200https://www.bauermedia.no/

Bauer Media Norge driver de riksdekkende reklamefinansierte radiokanalene Radio Norge, Radio Rock, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Norsk Pop, P24-7 MIX og Radio KISS. Vi har 1.6 millioner lyttere i uken. Selskapet har ca. 60 ansatte i Bergen og Oslo, med samarbeidspartnere over hele verden.

Følg pressemeldinger fra Bauer Media AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bauer Media AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bauer Media AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom