Humana omsorg og assistanse

Barnevernsinstitusjon åpnet midt i Koronakrisen

Del

Selv i ekstremt travle og spesielle tider må verden fortsatt gå sin gang, og Humana omsorg og assistanse kunne fredag åpne dørene til en ny barnevernsinstitusjon på Billingstad.

- Det som hadde vært best for oss akkurat nå hadde nok vært å utsette åpningen litt, men vårt fokus er på beboeren som skulle flytte inn, og derfor åpnet vi slik vi har planlagt en lang stund, forteller institusjonsleder Wenche Haukås. Det er selvfølgelig svært travle tider, men Haukås slår likevel fast at de har full kontroll på bemanningen, og at de i tillegg har fått en ekstra vikar på opplæring som skal arbeide der i tiden fremover.

– Jenta som flyttet inn kom fra en akuttinstitusjon, og det var viktig for oss å kunne gi henne stabilitet og et sted å være hvor hun vet at hun skal bo over tid, forklarer Haukås. Jenta har tidligere bodd mange år i fosterhjem. – Derfor er det fint med en oppstart uten så mange andre rundt. Det neste inntaket til denne institusjonen er ikke før om en måned, og slik får vi og jenta en rolig og fin start. Jeg har fått tilbakemelding på at de hadde en veldig fin første helg, forteller Haukås.

Jenta er hittil den eneste beboeren på institusjonen, og får ta en aktiv del i oppstarten. – Hun har fått velge rommet hun selv ønsket, og har fått muligheten til å være med å handle inn og påvirke hvordan ting skal se ut. Hun er fornøyd med å ha fått flytte inn på institusjonen, avslutter Wenche Haukås.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Humana omsorg og assistanse

Humana omsorg og assistanse
Humana omsorg og assistanse
Kilengaten 1
3117 Tønsberg

909 46 000https://www.humananorge.no/

Humana omsorg og assistanse har vokst til å bli et av Norges ledende omsorg og assistanseforetak.

Humana omsorg og assistanse i Norge er en del av Humana AB. I Norge tilbyr vi barneverntjenester, familiehjem, fosterhjem og beredskapshjem. Vi har et landsdekkende bo- og omsorgstilbud til mennesker med omfattende hjelpebehov, og behandlingssentre som tilbyr spesialisthelsetjeneste for unge og voksne med rusavhengighet som primærlidelse. Vi tilbyr også brukerstyrt personlig assistanse (BPA) til funksjonshemmede som vil lede sine egne assistenter i hverdagen.

Følg saker fra Humana omsorg og assistanse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Humana omsorg og assistanse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Humana omsorg og assistanse

Årets viktigste møteplass for helse-, omsorgs- og velferdsbransjen? Møt «alle» i Humanas hage10.8.2020 07:51:38 CESTPresseinvitasjon

Arendalsuka er avlyst, men Humana omsorg og assistanse arrangerer en "alternativ Arendalsuke" i Oslo tirsdag 11. august og onsdag 12. august. Møt oss i Humanas hage! Hit kommer sentrale politikere, forskere, brukerrepresentanter og fag- og bransjefolk for å diskutere viktige temaer for helse, omsorg og velferdsbransjen. Humanas hage arrangeres på Vøienviollen gård i Oslo eller du kan streame programmet direkte. Pressen ønskes spesielt velkommen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom