Fagforbundet

Barnehagestreiken over, tariffavtalen videreføres

Del

Barnehageansatte ved Elvebakken barnehage på Inderøy i Trøndelag som har streiket i nesten seks uker, kan nå kan de gå tilbake på jobben. Tariffavtalen er sikret.

Den 22. mai ble det avholdt tvungen mekling mellom Elvebakken barnehage på Inderøy og Fagforbundet. Resultatet er at det er inngått tariffavtale, standardavtalen for barnehager. Det var det de streikende ønsket.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått. De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetene har krav på, sier Anne Green Nilsen, medlem av Fagforbundets arbeidsutvalg. Hun har vært med i meklingen.

Fagforbundets leder, Mette Nord takker forbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for å ha stått i kampen for tariffavtale og pensjonsavtale.

– Dette har vært en viktig, men ikke minst vanskelig konflikt. Nå har vi fått på plass en ny tariffavtale og en god pensjonsavtale (hybrid) for medlemmene våre i barnehagen. Det må jeg si jeg er veldig glad for. Nå er det viktig å se framover og sørge for at dette blir til det beste for barna, de ansatte og barnehagen, sier Mette Nord.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

Åpning av barnehager forutsetter tett samarbeid og tillit til de ansatte15.4.2020 16:22:42 CESTPressemelding

– Trygge ansatte vil gi en god start. Det er viktig at kommuner og barnehageeiere lytter til sine ansatte, gir de gode forutsetninger og nok tid til å skape trygghet for sin egen arbeidssituasjon og ikke minst for barna som kommer tilbake, sier Fagforbundets leder Mette Nord. Fagforbundet har over 390 000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjon i barnehagesektoren. Nord mener at hvis de ansatte gis tillit så vil de finne forsvarlige måter å utvide barnehagetilbudet på framover.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom