Leading Web Solutions

BankID på mobil gir deg mange fordeler

Del

Nå benytter mer enn en million nordmenn BankID på mobil, og det er det mange gode grunner til. Likevel er ikke alle klar over hvor mange bruksområder en slik identifisering har. Her viser vi deg fordelene BankID på mobilen gir deg. Det grunnleggende med både BankID på mobil og med kodebrikke er at det er en sikker, digital identifisering.

BankID PÅ MOBIL HAR MANGE BRUKSOMRÅDER. Det brukes nå av mer enn 1 million nordmenn. Foto: Istockphoto
BankID PÅ MOBIL HAR MANGE BRUKSOMRÅDER. Det brukes nå av mer enn 1 million nordmenn. Foto: Istockphoto

Signere lån er en av mange fordeler

Det er selskapet BankID som forteller at mer enn 1 million nå bruker BankID på mobil i sin hverdag. Siden BankID på mobil er en så trygg identifikasjonsmetode, og siden vi alltid har mobilen med oss, har det blitt et verktøy som tas i bruk i stadig flere områder. Noen av bruksområdene i dag er at du kan:

  • Logge inn i nettbank og på offentlige nettsider
  • Signere låneavtaler
  • Signere styrepapirer
  • Signere leiekontrakter
  • Signere studietilbud
  • Verifisere alder
  • Investere i fond
  • Verifisere identitet på Finn.no og andre nettbaserte tjenester

Logge inn i nettbank og på offentlige nettsider 

Med BankID for mobil kommer du raskt inn i nettbanken din, og kan utføre alle tjenestene du har behov for der.

Du kan også bruke det til å identifisere deg på en rekke offentlige nettsteder, som HelseNorge.no. Nå i Covid 19-tiden har det ikke minst vært viktig for å gå inn og sjekke status på utførte korona-tester. Imidlertid brukes det også ved digitale legekonsultasjoner.

BankID på mobil brukes også ved signering av skattemelding og andre juridisk bindende avtaler.

Signere låneavtaler

Når du skal søke om lån, enten det er boliglån, forbrukslån eller andre typer lån, så lønner det seg å søke i mange banker for å sikre at du får det beste tilbudet. Det kan godt hende at du ender opp med å velge et tilbud fra en annen bank enn din vanlige forbindelse. Da er det viktig å kunne identifisere seg raskt og enkelt med BankID. Dermed kan du både søke og motta lån på svært kort tid.

Signere styrepapirer

Offisielle verv, som styredeltakelse, krever ofte signaturer. Nå kan det utføres raskt og enkelt med BankID. I Oslo forteller OBOS at halvparten av boligselskapene hos dem nå signerer alle styrepapirer med BankID. Det gjør arbeidet mer effektivt for alle parter.

Signere leiekontrakter

Ved leie av studentbolig eller annen leilighet må man identifisere og signere kontrakt. Det har vanligvis krevd oppmøte, noe som er tidkrevende. Noen ganger er det også upraktisk, for eksempel hvis man leier studenthybel ved et studiested man ikke har ankommet til ennå. Da er BankID  en praktisk løsning. Studentsamskipnaden i Trondheim, UiT, forteller at 85 % av de nye utleiekontraktene deres nå signeres med BankID.

Signere studietilbud

Det samme gjelder også for å signere studietilbud. Stadig flere kommende studenter velger å godta studietilbudet sitt elektronisk, med BankID. Det gjelder blant annet studenter ved BI og Bjørknes.

Verifisere alder

Mange tjenester er aldersbegrenset. Dersom man tilbyr en tjeneste hvor kundene for eksempel må være over myndig alder, så kan BankID enkelt bekrefte både identitet og alder. Brun & Blid er en kjede som har valgt å verifisere alderen på sine kunder på den måten.

Investere i fond

Dersom man inngår bindende kontrakter over internett, som for eksempel aksjehandel og investeringer i fond, må man identifisere seg. En signering med BankID er da like bindende som signering ved personlig oppmøte. Derfor blir det ofte benyttet ved slike tjenester.

Verifisere identitet på Finn.no

Både hos nettstedet Finn.no og andre som tilbyr salg og/eller utleie av materiell gir kundene mulighet til å inngå kontrakter med BankID. På den måten kan brukerne føle seg trygge på hvem de gjør avtaler med, og avtalene blir juridisk bindende for begge parter.

Hvordan skaffe deg det?

Norske banker er lovpålagt å sørge for identifisering av sine kunder. Det er en av grunnene til at bankene først utviklet kodebrikker. Deretter begynte de allerede i 2009, sammen med Telenor, å utvikle BankID for mobil. I følge BankID er kundene som benytter BankID på mobil i dag mer fornøyde enn kundene som benytter brikke, og de bruker tjenesten mer.

For å få BankID på mobil må du være identifisert hos din bank, og deretter registrere deg for det i nettbanken din. 

På nettsiden BilligeForbrukslån.no kan du lese mer om fornuftig bruk av BankID, og hvordan du skaffer deg det.

Bilder

BankID PÅ MOBIL HAR MANGE BRUKSOMRÅDER. Det brukes nå av mer enn 1 million nordmenn. Foto: Istockphoto
BankID PÅ MOBIL HAR MANGE BRUKSOMRÅDER. Det brukes nå av mer enn 1 million nordmenn. Foto: Istockphoto
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom