Innovasjon Norge

Baner vei for norsk helseteknologi i USA

Del

Med et felles nordisk prosjekt kalt Nordic AMPlify ønsker Innovasjon Norge å hjelpe helseteknologibedrifter med å finne raskeste vei inn i det amerikanske markedet. - Det er krevende å slippe inn, men så er mulighetene store, sier Jannik Grodt Schmidt, som er ansvarlig for prosjektet.

EpiGuard var blant deltakerne på forrige Nordic AMPlify. Foto: Innovasjon Norge.
EpiGuard var blant deltakerne på forrige Nordic AMPlify. Foto: Innovasjon Norge.

Med Nordic AMPlify får bedrifter fra Sverige, Finland, Island, Danmark og Norge som jobber innenfor helse mulighet til å møte noen av de ledende miljøene innenfor helse og omsorg i USA. De blir tatt med til Winston-Salem i North Carolina, som er et sentrum for helsenæringene i USA. Det er mindre krevende å oppnå kontakt med de store aktørene der, enn mange andre steder i landet. Helsemarkedet i USA er verdens største, med en forventet omsetning i 2023 på 208 milliarder dollar bare for medisinsk utstyr.
Nordic Innovation som er eid av Nordisk Ministerråd, står bak Nordic AMPlify sammen med Innovasjon Norge og tilsvarende organisasjoner i de andre landene.

I løpet av besøket til USA møter deltakerne representanter fra fem ulike helseorganisasjoner, med mer enn 100 sykehus og får vise seg fram for fem ulike venture capital-miljøer.

Et prosjekt som skaper resultater

Dette er tredje gang Nordic AMPlify blir gjennomført og andre gang Innovasjon Norge er med som partner. I fjor var seks norske virksomheter med, og prosjektet gir resultater: I alt har 26 selskaper deltatt i de to første rundene, og et av dem har inngått en foreløpig avtale med et helseforetak, et har fått sitt produkt utstilt på Novant Health Innovation Lab, og tre er kommet langt i samtalene med de store helseforetakene. Novant er et selskap som driver et stort antall sykehus i North Carolina.
- Vi ser at selskapene som har vært med tidligere er i en langt bedre posisjon i det amerikanske markedet enn de var på forhånd. De er blitt kjent med behovene i markedene og vet mye mer om viktige kontaktpunkter enn tidligere. Det gir dem store fordeler, sier Jannik Grodt Schmidt.

Bedriftene må bli med nå

- Det er nå Nordic AMPlify begynner, sier Schmidt, de som ønsker å være med bør forberede seg gjennom å delta på lansering og workshop om neste års prosjekt den 29. november. I et tre timer langt arrangement får de møte folk fra innsiden av amerikansk helsevesen og investorer som gir et innblikk i hvordan det er å gå inn i det amerikanske markedet. Innovasjon Norges kontaktpersoner i USA og Canada er også med og tilgjengelige for deltakerne.

Solide støttespillere:

Det nordiske AMPlify-prosjektet er et samarbeid mellom Nordic Innovation, Business Sweden, Business Finland, Business Iceland, Innovasjon Norge og Innovation Centre Denmark, med The city of Winston-Salem NC, FCA Venture Partners, Chmg Capital, Flywheel Co-Working, Courage Venture Funds og Winston Starts som partnere i USA.

Mer informasjon og påmelding finner du på

Innovasjon Norges sider

Nordic Innovations sider

LinkedIn

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

EpiGuard var blant deltakerne på forrige Nordic AMPlify. Foto: Innovasjon Norge.
EpiGuard var blant deltakerne på forrige Nordic AMPlify. Foto: Innovasjon Norge.
Last ned bilde
Deltakerne på Nordic AMPlify i møte med representanter fra amerikanske sykehus. Foto: Innovasjon Norge.
Deltakerne på Nordic AMPlify i møte med representanter fra amerikanske sykehus. Foto: Innovasjon Norge.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom