Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom sikrer seg kremtomt i Sandefjord

Del

Ny togstasjon er under planlegging. Flytting av jernbanen og dagens stasjon vil åpne opp for et bærekraftig og spennende knutepunkt. Nå har Bane NOR Eiendom sikret seg en strategisk plassert tomt.

Tomten Bane NOR Eiendom har sikret seg ligger sentralt plassert i Sandefjord.
Tomten Bane NOR Eiendom har sikret seg ligger sentralt plassert i Sandefjord.

Nybyen har allerede forandret seg mye, men mye gjenstår før området står ferdig. Nylig ble Jotuns eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord lagt ut for salg, og med mange interessenter på listen. Bane NOR Eiendom vant budkampen og betaler kr. 26.000.000,- for eiendommen. Overtakelse vil være 1. mai.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium. Eiendommen ligger sentralt ved Sandefjord togstasjon og rutebilstasjon og består av flere bygg. Til sammen inneholder byggene litt under 12.000 m2. Tomtegrunnen er festet og er samlet på nærmere 10.000 m2. Arealene er en del av et større område som er egnet for transformasjon fra dagens bruk og over til bolig og næring. 

Prosjektsjef Svein Olav Ellingsen sier: «Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, for å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område.»

Ved å se på store områder samlet er det enda lettere å få til bærekraftig byutvkiling, som er akkurat det Bane NOR Eiendom er ledende på her i landet. Ved å bygge gode kollektivknutepunkt der du har det meste innen gangavstand, inkludert togstasjon, bruker folk bilen mindre og toget mer.

Bane NOR Eiendom har tidligere blitt omtalt av ordføreren i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, som «framoverlente» og som en ønsket samarbeidspartner innen byutvikling. Bane NOR Eiendom har god erfaring med tilsvarende samarbeid andre steder i Norge, blant annet i Moss.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tomten Bane NOR Eiendom har sikret seg ligger sentralt plassert i Sandefjord.
Tomten Bane NOR Eiendom har sikret seg ligger sentralt plassert i Sandefjord.
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom