BKLF

Bakerne med lærlingegaranti

Del
Onsdag er fristen for å søke videregående opplæring. Nå lover Baker- og Konditorbransjens landsforening, gjennom sitt opplæringskontor, tilbud om lærlingeplass til alle som søker baker- eller konditorfag.

- Vi er stolte av å kunne si at alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass. Det betyr at unge elever nå har en unik mulighet til å velge en karrierevei som både er spennende og nødvendig for Norge som nasjon, sier Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Bakke viser til bakerbransjens avgjørende rolle for å sikre norsk matforsyningssikkerhet, samtidig som ekte håndverksbakerier er noe forbrukerne ønsker mer av.

- Det er urolige tider i verden og Norge. Bakerbransjen sørger for at korn fra bonden ender som brød på bordet til folk flest. Det må Norge gjøre mer av i usikre tider. Samtidig er dette en karrierevei som er trygg og spennende for unge elever i det som kan bli urolige tider på arbeidsmarkedet.

Bakke mener det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget.

- Vi ser at forbrukerne i stadig større grad er opptatt av kortreiste kvalitetsprodukter. Vi tror derfor vi vil se en sterkere trend innen norske bakervarer, laget på korn fra den norske bonden, i årene som kommer. Det håper vi også dagligvarekjedene og politikerne merker seg, slik at rammevilkårene for bransjen blir forbedret.

- En lærlingegaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden.

Til informasjon: Vi kan selvsagt bidra til at dere kommer i kontakt med nåværende lærlinger, slik at dere kan få sitater fra ungdom som har valgt dette som karrierevei allerede.

For ytterligere kommentarer:

Gunnar Bakke – 970 19 591

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bklf.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.6.10.2022 13:47:56 CEST | Pressemelding

Istedenfor å gi næringslivet en bedre strømpakke, gir regjeringen Skatte- og avgifts regninger til norske privateide bedrifter. Baker- og Konditorbransjens Landsforeningen frykter at økt arbeidsgiveravgift og økt formueskatt medfører til ytterligere press på allerede hardt belastede bakeribedrifter, som hver jobber for å sikre nødvendig samfunnskritisk produksjon av brød.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom