Bakerne med lærlingegaranti

- Vi er stolte av å kunne si at alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass. Det betyr at unge elever nå har en unik mulighet til å velge en karrierevei som både er spennende og nødvendig for Norge som nasjon, sier Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
Bakke viser til bakerbransjens avgjørende rolle for å sikre norsk matforsyningssikkerhet, samtidig som ekte håndverksbakerier er noe forbrukerne ønsker mer av.
- Det er urolige tider i verden og Norge. Bakerbransjen sørger for at korn fra bonden ender som brød på bordet til folk flest. Det må Norge gjøre mer av i usikre tider. Samtidig er dette en karrierevei som er trygg og spennende for unge elever i det som kan bli urolige tider på arbeidsmarkedet.
Bakke mener det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget.
- Vi ser at forbrukerne i stadig større grad er opptatt av kortreiste kvalitetsprodukter. Vi tror derfor vi vil se en sterkere trend innen norske bakervarer, laget på korn fra den norske bonden, i årene som kommer. Det håper vi også dagligvarekjedene og politikerne merker seg, slik at rammevilkårene for bransjen blir forbedret.
- En lærlingegaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden.
Til informasjon: Vi kan selvsagt bidra til at dere kommer i kontakt med nåværende lærlinger, slik at dere kan få sitater fra ungdom som har valgt dette som karrierevei allerede.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke – 970 19 591
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Henrik Falkensten ble norgesmester i konditorkunst16.2.2023 20:10:33 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2023 ble avholdt på Umami Arena torsdag 16. februar. Det var en dramatisk innspurt før dommerne kunne konstatere at det var Henrik Falkensten som hadde sanket flest poeng og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2023.
Brødskala'n vant Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere markedsføring16.2.2023 12:59:22 CET | Pressemelding
Intensjonsavtalens utmerkelser ble delt ut av statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ole Henrik Krat Bjørkholt på seminaret "Spisevaner endres raskt i krisetider - mulighetsrom for det vi skal spise #MerAv" på Umami Arena torsdag 16. februar.
Bakerne slakter strømstøtten16.2.2023 10:00:08 CET | Pressemelding
Regjeringens nye strømtiltak møter sterk skuffelse i bakerbransjen.
Her er Baker- og Konditorlandslaget 202314.2.2023 13:00:00 CET | Pressemelding
Det norske Baker- og Konditorlandslaget har 20-årsjubileum i år. Fra de startet opp i 2003 og til i dag, har de på imponerende vis klart å bygge et lag som nå hevder seg i verdenstoppen. Nå er laget for 2023 klart, og de skal konkurrere i hele to internasjonale mesterskap i løpet av høsten.
Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.6.10.2022 13:47:56 CEST | Pressemelding
Istedenfor å gi næringslivet en bedre strømpakke, gir regjeringen Skatte- og avgifts regninger til norske privateide bedrifter. Baker- og Konditorbransjens Landsforeningen frykter at økt arbeidsgiveravgift og økt formueskatt medfører til ytterligere press på allerede hardt belastede bakeribedrifter, som hver jobber for å sikre nødvendig samfunnskritisk produksjon av brød.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom