Axo Finans

Axo AS utnevner Jostein Christian Dalland som administrerende direktør

Del

OSLO – 11. november 2021 – Axo AS (“Axo”) kunngjorde i dag at Jostein Christian Dalland er ansatt som ny administrerende direktør. Dalland etterfølger Carl E. Endresen. Axo er en ledende distributør av personlige finansprodukter i Norden, og porteføljeselskap til Corsair, et ledende private equity-selskap som investerer i selskaper innen finansielle tjenester.

Svært erfaren leder styrker Axos vekst- og ekspansjonsplaner

Mr. Dalland er en svært erfaren leder og gründer med 30 års internasjonal og digital markedsføringserfaring. Han har sist fungert som Group Executive Vice President og leder for sparing og markedsføring i Sbanken, hvor han hadde det fulle ansvaret for spare- og investeringsenheten. Han var også markedssjef med ansvar for merkevare, kundeopplevelse og datadrevet markedsføring. I tillegg til å ha jobbet som administrerende direktør i flere oppstartsbedrifter, har han også innehatt senior lederstillinger i Storebrand ASA, Aker BioMarine ASA og i konsernledelsen i Orkla Foods.

"På vegne av selskapet og styret er jeg glad for å ønske Jostein velkommen som vår nye administrerende direktør. Han bringer med seg dyp internasjonal og digital markedsføringsekspertise og har en utmerket merittliste med å administrere og skalere digitale B2C-bedrifter. Hans erfaring er svært komplementær med Axos nåværende strategi og visjon, og vi er sikre på at han er den ideelle lederen for vår neste vekstfase," sier Didier Bench, styreleder i Axo. "Jeg vil også takke Carl for hans bidrag og dedikasjon til Axo under hans periode som administrerende direktør. Vi ønsker ham lykke til videre.”

Jostein Christian Dalland uttaler: "Jeg er beæret over å ha fått muligheten til å lede Axo og det talentfulle teamet bak. Etter det vellykkede oppkjøpet av danske LendMe har Axo blitt ledende innen distribusjon av personlige finansprodukter i Norge og Danmark. Jeg er beæret over å få muligheten til å lede Axos neste fase av vekst for å bli den fremste pan-nordiske plattformen for personlige finansielle produkter. Jeg ser frem til å samarbeide med styret for å sikre at selskapet fortsetter å innovere og utvikler løsninger som styrker våre tilbud til både forbrukere og bankpartnere."

Derrick Estes, Partner i Corsair Capital, kommenterer: «Jostein er en erfaren leder med betydelig bransjeerfaring og en sterk visjon for fremtiden for finanstjenester for forbrukere i det nordiske markedet. Dette gjør ham til en ideell kandidat til å lede selskapet fremover. Vi ser frem til å jobbe med ham for å støtte Axos sterke vekst og fortsette å posisjonere selskapet for langsiktig suksess."

Nøkkelord

Kontakter

Axo AS
Morten Armand Johansen
Chief Marketing Officer & Founder
Mobil +47 41 02 02 06
E-post maj@axofinans.no

Corsair
Sard Verbinnen & Co.
Corsair-SVC@sardverb.com
Benjamin Spicehandler, +1 212-687-8080
Camilla Scassellati-Sforzolini / Claire Keyte, +44 20 7467 1050

Lenker

Om Axo Finans

Axo Finans
Axo Finans
St. Olavs gate 28
0166 Oslo

https://www.axofinans.no/

Om Axo

Axo er en ledende distributør av personlige finansielle produkter i Norden. Axo er en av de største aktørene innen formidling av usikrede lån og refinansiering i Norge og Danmark og har ambisjoner om å ta betydelige markedsandeler i det svenske og finske markedet. Selskapet ble stiftet i 2008 og kjøpte danske LendMe i juni 2021. Konsernet har i dag kontorer i Oslo, København, Stockholm og Helsinki. For å lære mer om selskapet, besøk https://www.axofinans.no/om og https://lendme.dk/om-lendme.

 

Om Corsair

Corsair er et globalt spesialistinvesteringsselskap som investerer i selskaper på tvers av finans, forretningstjenester og infrastruktur. Firmaet har nesten tre tiårs erfaring med selskaper i krysningspunktet mellom teknologisk transformasjon og finansielle tjenester og etablerte sin komplementære infrastrukturinvesteringspraksis i 2015. Corsair har investert 12 milliarder dollar i kapital på tvers av sine globale oppkjøp og infrastrukturplattformer siden oppstarten.