Audi

Audi activesphere concept

Del
Audi presenterer i dag den fjerde konseptbilen i sphere-familien. Audi activesphere er designet for en aktiv livstil, og kan enkelt gjøres om til en pick-up med lastemuligheter for sykler og ski. I tillegg tester Audi helt ny teknologi for å fremstille digital informasjon inn i omgivelsene.

Konseptbilene i sphere-familien er designet for å kunne gi et bilde av fremtidens teknologi og mobilitet. Audi activesphere følger i rekken etter Audi skysphere, Audi grandsphere og Audi urbansphere.

- Audi activesphere har elementer som kan være svært interessante for norske forhold og behov, og er skreddersydd for en aktiv livsstil og opplevelser i fjell og natur, forteller Norges Audi-direktør Elin Sinervo.

Med et enkelt tastetrykk kan bakre delen av bilen gjøres om til et lasteplan, som muliggjør en aktiv livsstil i alle værforhold og sesonger. Med store hjulbuer og elektrisk quattro-teknologi er bilen perfekt for off-road-kjøring. Bakkeklaringen kan både økes og senkes med hele 40 millimeter fra basishøyden på 208 millimeter, avhengig av om bilen kjører off-road eller on-road. I tillegg er et skistativ integrert på midten av taket, helt usynlig dersom det ikke brukes.

- Audi activesphere skal møte en fremtidsorientert generasjon der behovet for bærekraftig og samtidig individuell mobilitet og frihetsfølelse ikke trenger å utelukke hverandre, forteller Sinervo.

Robust eleganse

Audi activesphere er designet for å gjøre det behagelig å kjøre både på vanlige veier og i et mer krevende terreng. Ratt og pedaler gir selvsagt sjåføren muligheten til å kjøre aktivt. Samtidig vil det være mulig for sjåføren å slappe av på veien mens bilen selv overtar styringen, og ratt og pedaler forsvinner helt. Formet som en coupé er bilen elegant, og den kan i løpet av få sekunder gjøres om til en pick-up med plass til minst to sykler. Konseptbilen har en rekkevidde på over 600 km og effektiv ladetid med 800-volts teknologi.

- Noe av det mest spennende i akkurat denne konseptbilen, er hvordan augmentet reality er integrert som en del av kjøreopplevelsen, og kombinerer ekte og virtuelle omgivelser for både fører og passasjerer, forteller Sinervo.

Konseptet Audi dimensions kombinerer nemlig ekte og virtuelle omgivelser, og presenterer 3D-innhold og interaktive elementer i synsfeltet, individuelt tilpasset for sjåfør og hver enkelt passasjer. Det betyr at sjåføren kan følge med på informasjon om kjørestatus, navigasjon, topografi og andre varsler sømløst inn i omgivelsene rundt bilen. Audi activesphere er den første konseptbilen som bruker denne banebrytende teknologien.

Audi activesphere er 4,98 meters lang, 2,07 meters bred og 1,60 meter høy. Akselavstanden er på sjenerøse 2,97 meter og gir svært god benplass. Konseptbilen er laget på Audis PPE-plattform, eksklusivt laget for en elektrisk drivlinje.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom