Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Arktisk råds arbeidsgruppe for bærekraftig utvikling møttes i Moskva

Del

Arbeidsgruppen for bærekraftig utvikling (SDWG) i Arktisk råd møttes fra 26.- 28. oktober 2021 i Moskva for å diskutere prosjekter og den fremtidige arbeidsplanen til gruppen.

Deltakerne diskuterte fremdriften i pågående prosjekter samt komme med forslag til nye. Temaene inkluderte motstandsdyktigheten til det arktiske økosystemet, bevaring av arktisk arkitektonisk arv, COVID-19-situasjonen i Arktis og dens innvirkning på folkehelsen, digitalisering av den språklige og kulturelle arven til arktiske urfolk, utviklingen av en arktisk innovasjonsklynge for matvarer, fjerntliggende energisystemer, bruk av hydrogenenergi i Arktis, avfallshåndtering i arktiske samfunn, førskole- og skoleopplæring, likestilling, shipping, samt et prosjekt for et internasjonalt mammutsenter i Yakutia.

Dette er det andre møtet i arbeidsgruppen for bærekraftig utvikling under det russiske formannskapet i Arktisk råd i 2021-2023.

SDWG-sesjonen har tradisjonelt samlet representanter fra det arktiske råds medlemsland (Canada, Danmark, Finland, Island, Norge, Russland, Sverige og USA) og observatørorganisasjoner: Arctic Athabaskan Council, Aleut International Association, Gwich'in Council International, Inuit Circumpolar Council, Foreningen for Urfolk i Norden, Sibir og det russiske Fjern Østen.

Alle aktiviteter under det russiske formannskapet i Arktisk Råd ledes av Roscongress Foundation.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Det russiske formannskapet i Arktisk Råd
Press office of the Russian Chairmanship of the Arctic Council


Press office of the Russian Chairmanship of the Arctic Council

Følg pressemeldinger fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd