Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Arktisk matfestival avholdes i Moskva

Del
Deltakerne i det to-dagers lange programmet er representanter for de arktiske landene, regionale myndigheter, ambassadører for medlemslandene i Arktisk råd, kokker fra de beste restaurantene i de arktiske regionene i Russland og andre land, samt kulinariske eksperter, turoperatører og restauranteiere.

Den 10.- 11. desember 2021 er Moskva vertskap for festivalen Taste of the Arctic International Gastronomic Festival. Festivalen fokuserer på arktisk matkunst og arrangeres innenfor rammene av Russlands formannskap i Arktisk Råd. De viktigste begivenhetene i programmet, inkludert Arctic Cuisine kulinariske maraton og bloggerduellen, vil bli sendt direkte på nettsiden til det russiske formannskapet i Arktisk Råd, Roscongress Foundation, samt i festivalmiljøet på det sosiale mediumet VKontakte. 

Festivalen finner sted i det gamle herskapshuset Loft Hall i Moskva. Det innholdsrike programmet har som formål å fremme det nasjonale kjøkkenet til urbefolkningen i den arktiske regionen, utvikle den gastronomiske turismen og økonomien i området, samtidig som at tradisjonene i nord bevares. 

Deltakerne i næringslivsprogrammet, representanter for myndigheter, bransjeforeninger, samt turist- og restaurantvirksomhet, vil diskutere de aktuelle spørsmålene om bevaring og utvikling av kokkekunsten til folkene som bor i den arktiske sonen, samt ulike måter å tiltrekke turister til disse regionene. Den 10. desember vil sesjonen «Gastronomy as a key attraction for tourism in the Arctic: best international practice» og presentasjonen av Arktisk Råds EALLU-prosjekt om tradisjonelle matkulturer til urbefolkning finne sted. 11. desember vil deltakerne være med på workshopen med tittelen «Nasjonal cuisine packaging in street food format» og en økt med tittelen «Formation of Made in the Arctic brand as a tool for popularizing the Arctic cuisine».

Kvelden 10. desember er deltakerne invitert til en gastronomisk arktisk gallamiddag, hvor det vil være mulig å se kokkene tilberede retter fra det nordlige kjøkkenet før de serveres. Arrangørene vil også underholde gjestene med et showprogram med arktiske innslag. Artistene inkluderer DJ-duetten Yakutian Uraan, etno-sangeren Erkin Alekseev, sanger og DJ Alyona Minulina, og Khadri Okotetto, en utøver av Nenets epos fra Yamal.

I to dager vil den teknologiske utstillingen Arctic Expo også være tilgjengelig. Utstillingen fremstiller isfjell og viser de spesifikke egenskapene til de arktiske områdene i Russland og de andre arktiske landene. Besøkende av utstillingen vil få tilgang på den mest oppdaterte informasjonen om de nasjonale og kulturelle særtrekkene, turist- og handelspotensialet til disse territoriene, produsenter som jobber der, markedsplasser og muligheter for samarbeid.

Det er også planlagt et rikt gastronomisk program. I to dager arrangeres Arctic Cuisine, et kulinariske nettmaraton på festivalstedet til Taste of the Arctic. Alle som ønsker vil kunne se direktesendingen på nettsiden til russisk formannskap i Arktisk råd, på nettsiden til Roscongress Foundation og i VKontakte-fellesskapet til festivalen. Retter fra arktiske mattradisjoner vil bli tilberedt av erfarne kokker fra restauranter i ni arktiske regioner i Russland og medlemslandene i Arktisk råd. De russiske deltakerne inkluderer anerkjente kokker som Andrey Anikiev fra Roomi Northern Cuisine Restaurant i Arkhangelsk, Alexander Ermolin fra Timan Restaurant-Museum i Naryan-Mar, Ivan Balin, souschef ved VKareliiEst Restaurant-Museum, Ilya Vegera fra restauranten Sedmoye Nebo i Murmansk, Evgeny Alfan fra restauranten Aurora i Yakutsk, samt andre anerkjente kokker fra Krasnoyarsk-regionen, Komi Republic og Chukotka.

Festivalen vil avsluttes med en arktisk kulinarisk duell, kokk mot ICE, hvor kjente russiske bloggere som har fått opplæring av erfarne kokker fra de nordlige strøk vil vise sine ferdigheter. Det vil være mulig å se den kulinariske duellen live, akkurat som Arctic Cuisine maraton, på tre nettsteder. Publikum vil få en unik mulighet til å se sendinger av og med urfolk i Arktis om matlaging på åpen ild og å lære oppskriftene deres. Gjester som er til stede på festivalen vil også få mulighet til å smake på de tilberedte rettene. 

- Befolkningene i Arktis og deres tradisjonelle kokkekunster er vakre og unike. Folk som ikke har vært i nord bør definitivt bli kjent med de lokale gastronomiske tradisjonene og den arktiske teften. Jeg er sikker på at festivalen vil gjøre det mulig å rette oppmerksomheten mot våre arktiske strøk, til livet til folkene i det fjerne nord, samt være et viktig bidrag til utviklingen av turisme i Arktis», sa Alexey Chekunkov, russisk Utviklingsminister for Fjerne Østen og Arktis.

Initiativtakeren til festivalen er Republikken Sakha (Yakutia). Arrangementsansvarlig under det russiske formannskapet i Arktisk råd er Roscongress Foundation.

Se livesendingen av festivalen her: https://arctic-council-russia.ru/en/events/arctic-international-gastronomic-festival-to-take-place-in-moscow/

Nøkkelord

Bilder

Om Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Det russiske formannskapet i Arktisk Råd
Press office of the Russian Chairmanship of the Arctic Council


Følg pressemeldinger fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye