Norges idrettsforbund

"Årets navn" og Idrettsgalla 2020

Del

Magnus Carlsens prestasjoner i romjulen vurderes til Idrettsgalla 2021.

Magnus Carlsen vant VM-gull i hurtigsjakk og lynsjakk i romjulen. Disse prestasjonene vil bli vurdert av juryen for eventuell nominasjon til «Årets navn» på Idrettsgalla 2021. Ettersom idrettsgallaen avholdes første helgen i januar, må juryen avslutte sitt arbeid og offentliggjøre nominasjonene til idrettsgallaen siste uken før jul.

-Når gallaen arrangeres første helgen i januar, må det settes en deadline-dato for hvilke prestasjoner som vurderes. I praksis er dette alltid siste uken før jul. Prestasjoner i romjulen vil da automatisk være en del av vurderingsgrunnlaget for idrettsgallaen et drøyt år senere, sier juryleder Tore Øvrebø.

Idrettsgallaen er en omfattende produksjon for NRK, og det er mange brikker som skal på plass de drøye to ukene mellom offentliggjøring av nominasjonene og det direktesendte TV-showet.

-Av hensyn til produksjonsrytmen for idrettsgallaen, trenger vi noen deadlines for å kunne gjennomføre arrangementet. Disse tidsfristene avtales mellom juryen og NRK, og er i praksis alltid siste uken før jul. I år startet vi også et nytt og sikkert avstemningsspill for «Årets navn». Så langt har nesten 100 000 stemt på sin favoritt til «Årets navn». Dette har latt seg gjøre med deadline for nominasjonene 18. desember, sier Nadia Hasnaoui prosjektleder for idrettsgallaen i NRK.

Idrettsgallaen er et prisshow som utgår fra Norges Idrettsforbund (NIF) og særforbundene tilknyttet NIF. Ettersom Sjakkforbundet ikke ønsker å være knyttet til idrettsorganisasjonen, har idrettsgallaens styre åpnet for at Magnus Carlsens prestasjoner kan nomineres i klassen «Årets navn».

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom