Stiftelsen Norsk Mat

Årets Matspire-pris til Juviksild

Del
- Kjære alle sildeelskere, bli med oss og feire den gode norske sildetradisjonen videre! Det jublet Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juvikprodukt på Aukra da Juviksild ble tildelt Matspire-prisen under Det Norske Måltid fredag kveld.
Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Bitmap / Det norske måltid

– Sild har vært en viktig del av norsk kosthold i flere hundre år, men er dessverre litt glemt hos forbrukere. Dere gjør renessanse av havets sølv.

Det sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun og Line Verndal fra Matkanalen utropte "Juviksild Kryddersildfilet søt & spiseklar original" fra Juvikprodukt til vinner av Årets Matspire-pris 2019.

Utdelingen skjedde under finalen i Det Norske Måltid i Stavanger.

– Alle kan elske sild

Matspireprisen består av rådgivning, samt produksjon av reklamefilm med visningstid, fra Stiftelsen Matmerk og Matkanalen. Målet er å fremme vekst gjennom å synliggjøre produktets historie og karakter, samt produsentene bak. 

Matspire-prisvinneren velges ut blant alle finalistene i Det Norske Måltid. Råvaren må være norsk, produksjonen må finne sted i Norge og produsenten må ha ambisjon og evne til vekst.

Jublende tok Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim imot prisen. 

– Vår målsetting og vårt motto har alltid vært at alle kan elske sild. Dette er veldig, veldig gøy. Takk for at dere har sett oss, ei lita bedrift i ei lita vik langt ute på kysten, sa Hanne-Cecilie Sporsheim i en improvisert takketale som fikk hele salen til å juble. 

Like høy var jubelen da Juvikprodukt seinere på kvelden også vant prisen Juryens Utvalgte. 

– Sild for yngre matkjennere

– Juvikprodukt er dyktige til å ivareta det tradisjonelle produktet samtidig som de utvikler nye smakskombinasjoner og sammensetninger som treffer yngre matkjennere, sa Sundqvist da hun delte ut Matspire-prisen.

Hun framhevet at det er tydelig at familiebedriften Juvikprodukt på Aukra er dedikerte og villige til å satse.

– Bedriften, med tredjegenerasjons eiere, gir havets sølv en ny og velfortjent vår. 

Prisen ble delt ut for femte gang. Premien Tidligere vinnere er stikkelsbærdrikk fra Røyse (2018), salamipølsa Slegge fra Ask gård (2017), boknafisk loin fra Halvors Tradisjonsfisk (2016), Valdresost fra Valdresmeieriet (2015) og økologisk black turkey-kalkun fra Homlagarden (2014).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Last ned bilde
Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Camilla B. Hansen
Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Camilla B. Hansen
Last ned bilde
Line Verndal fra Matkanalen og adm.dir i Matmerk, Nina Sundqvist, holdt på spenningen da de delte ut Matspire-prisen til Juviksild fra Aukra. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Line Verndal fra Matkanalen og adm.dir i Matmerk, Nina Sundqvist, holdt på spenningen da de delte ut Matspire-prisen til Juviksild fra Aukra. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Last ned bilde
Dobbeltvinner: Seinere på kvelden vant Juvikprodukt også prisen Juryens Utvalgte. Her holder Hanne-Cecilie Sporsheim prisen i været. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Dobbeltvinner: Seinere på kvelden vant Juvikprodukt også prisen Juryens Utvalgte. Her holder Hanne-Cecilie Sporsheim prisen i været. Foto: Bitmap / Det norske måltid
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye