Matmerk

Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er klare

Del

Med årene har Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris blitt en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljøet. I år kjemper fem kandidater fra hele landet i finalerunden. Og du bestemmer hvem som vinner.

5 kandidater er klare til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris
5 kandidater er klare til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

Ingrid Espelid Hovigs matkultturpris deles i år ut for 26. gang, og er en pris som henger høyt i mat-Norge.

Til ære for husstellærer Ingrid Espelid Hovig og etnolog Astri Riddervold, som begge har vært unike formidlere av Norsk mat og matkultur, skal årets pris gå til en person som viderefører arven fra deres virke.

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret i Stiftelsen valgt ut fem kandidater fra 23 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Alle som vil kan stemme på sin kandidat på www.matmerk.no. Du kan stemme på en av de fem nominerte av gangen og kun en gang per dag. Stemmegivningen lukkes 31.10.2019.

Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner, og deles ut under Stiftelsen Matmerks fagdag i Oslo 13. november.

Årets kandidater:

 • Fra Nordland: Maret Ravdna Buljo
  Matformidler og reineier Maret Ravdna Buljo er en svært viktig ambassadør og ildsjel for samisk matkultur. Hun har brukt mye tid og krefter på å samle, formidle og levendegjøre samisk matkultur.
 • Fra Trøndelag: Heidi Bjerkan
  Heidi Bjerkan står for et norsk kjøkken som er gastronomi i verdensklasse, basert på tradisjon. I tillegg er hun kjent som en kokk som jobber tett med både bønder og sine lærlinger for å bygge kunnskap.
 • Fra Akershus: Trine Sandberg
  Bloggen ”Trines Mat” er Norges største matblogg og henvender seg til hvermansen med enkle oppskrifter som alle forstår.
 • Fra Oppland: Per Borglund
  Per Borglund er redaktør for Norges største matmagasin: Mat fra Norge. Han er en ildsjel som viderefører tradisjonen fra de to damepionerene ved systematisk og idealistisk å løfte frem i deres ånd, de norske mattradisjonene i tekst og bilde fra alle tenkelige vinklinger.
 • Fra Sogn og Fjordane: Kari Støfringsdal
  Kari Støfringsdal er bonde og utdannet faglærer i husstell ved Statens husstellærerhøgskole på Stabekk. Hun har i mange år vært en glimrende formidler av norsk matkultur.

De fem kandidatene er valgt ut av styret i Stiftelsen Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris, der disse er medlemmer:

 • Andreas Viestad
 • Einar Risvik
 • Magne Rugsveen
 • Liv Kongsten
 • Nina Sundqvist
 • Nina W. Hegdahl

Styreleder for Stiftelsen er Liv Gregersen Kongsten, og Matmerk administrerer prisen.

Tidligere vinnere av prisene er bant annet:

 • 2018: Gunnar Wagen, Tingvoll ost og Norsk gardsost
 • 2017: Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant,
 • 2016: Ingulf Galåen, eier og driver Galåvolden Gård, Røros, og Mikael Forselius, adm. dir. ved Røros Hotell.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

5 kandidater er klare til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris
5 kandidater er klare til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom