Arendalsuka: Tre megatrender vil få store konsekvenser for maten
Arrangementet innledes med et overordnet blikk fra Nofimas administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen gir et overordnet blikk over utviklingen vi står foran, fulgt av innlegg fra Nofima-forsker Paula Varela-Tomasco og direktør for Sjømatrådet, Renate Larsen.
Deretter blir det, i arrangementet med start kl. 14.30, debatt med statssekretær Trine Danielsen (H), Ruth Grung (Ap), Geir Pollestad (Sp), Petter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke), Anne Berit Aker Hansen (NNN).
Ungdomspolitikerne Sindre Lysø (AUF), Ibrahim Ali (Senterungdommen), Martin Jonsterhaug (Fremskrittspartiets Ungdom) og vegetarentusiast/forfatter Hanne-Lene Dahlgren stiller i debatten kl. 17.00
Del 1:
Tid: 14.30 – 16.00
Sted: Clarion Hotel Tyholmen
Antall plasser: 100 – kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://www.youtube.com/watch?v=DKQygPommww
Del 2:
Tid: 17.00 – 18.30
Sted: Nordens telt
Antall plasser: 50 - kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://www.youtube.com/watch?v=HqRl40G9cEw
Nøkkelord
Kontakter
Wenche Aale HægermarkKommunikasjonsleder Mat
Tel:93 20 34 00wenche.aale.hagermark@nofima.noOm Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Skit inn, skit ut sier pukkellaksforsker22.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Det myldrer av pukkellaks i elver i Troms og Finnmark. Folk klarer ikke å håndtere mengden, og da blir kvaliteten fort dårlig, hevder pukkellakseforsker i Nofima.
38 millioner daglige måltider sjømat ignorert: - Store hull i matberedskapen15.8.2025 08:48:11 CEST | Pressemelding
Hver dag produserer og eksporterer Norge 38 millioner måltider med sjømat. Likevel er sjømat og sjømatproduksjon så vidt nevnt i analyser av matberedskapen i landet. Et paradoks fire tunge forskningsmiljø nå skal belyse grundig.
Matfaglig kompetanse gir lokalmaten kraft og styrker beredskapen11.8.2025 09:11:09 CEST | Kronikk
Norsk matberedskap krever mer enn lager og råvarer – det handler om kunnskapen som gir ferske råvarer holdbarhet, kvalitet og verdi. Uten folk med fagkompetanse står både produksjon og beredskap svakere.
Scientists create healthy salmon feed from polluting CO₂30.6.2025 10:36:26 CEST | Press release
Polluting CO₂ is turned into nutritious feed for farmed salmon. Science fiction? Absolutely not. All it takes are three innovative research environments, a visionary actor in the heavy metal industry, and large quantities of microalgae.
“Doktor tare” kan bidra til å lage trygge porsjonstørrelser på tareprodukter27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Hils på «Doktor tare» – Randi Sund. Gjennom arbeidet med sin ferske PhD har hun ervervet kunnskap som kan hjelpe både produsenter, matindustri og forbrukere til å velge trygge størrelser på porsjoner av tare.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom