Arendalsuka: Fra forskning til forretningsmuligheter
Presseinvitasjon: torsdag 19. august kl. 15.00 For å ha full nytte av forskningen må det sikres at resultatene tas i bruk. Å kombinere resultatene med en design- og innovasjonsprosess øker sannsynligheten for at næringslivet har nytte av forskningen.
Du får høre vellykkede eksempler fra forskningen. I det europeiske prosjektet SafeConsume er det overordnete målet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterie. Du får høre hvordan designprosesser har resultert i nyttige løsninger. I DigiFoods et senter for forskningsdrevet innovasjon skal forskere og næringsliv sammen utvikle sensorteknologi som skal sikre bedre mat og matproduksjon.
Tid: 15.00 – 16.00
Sted: Demokratiscenen
Antall plasser: 100 – kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://www.arendalsuka.no/live/demokratiscenen/
Nøkkelord
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Trenger optimalisering av behandling før nytt middel mot gjellesykdom kan tas i bruk28.6.2022 10:22:23 CEST | Pressemelding
Forskere har undersøkt potensialet til peredikksyre som alternativ behandling mot amøbegjellesykdom (AGD) hos oppdrettslaks i sjø. De innledende undersøkelsene var lovende.
Informasjon om fremtidens matprosessering samlet på nett23.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt nettsted gir matprodusenter mulighet til å gjøre gode valg om nye prosesseringsteknologier.
Norske oppvaskvaner gir god kjøkkenhygiene20.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når det kommer til oppvasken bruker nordmenn som oftest oppvaskbørster, og fra et hygiene-perspektiv er det et mye bedre valg enn å bruke kjøkkensvamper. Svampene som brukes i mange andre europeiske land kan samle opp og i noen tilfeller gi vekst av sykdomsfremkallende bakterier.
Har samlet tusenvis av bakterier: Gull verd i kampen mot utfordrende matbakterier8.6.2022 10:20:01 CEST | Pressemelding
I et ganske spesielt «skattkammer» i Nofima, har forskerne Birgitte Moen og Even Heir tilgang til en stammesamling med tusenvis av bakterier fra flere tiår. Det gjør det mulig å kunne følge med utviklingen av matbakterier.
Spill online, og unngå matforgiftning19.5.2022 22:21:39 CEST | Pressemelding
Har du noen gang blitt syk av mat du har spist? Det skjer 23 millioner ganger hvert år i Europa. Forskere har undersøkt hva som skal til for å unngå at folk blir syke av maten de tilbereder og spiser hjemme. Et online-matlagingsspill hadde positiv effekt både på bevissthet og adferd.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom