Retriever Norge

Arbeiderpartiet engasjerer flest vestlendinger i sosiale medier

Del

Den siste måneden før kommune- og fylkestingsvalget er det omtale av Arbeiderpartiet som har skapt mest engasjement i sosiale medier. Det viser en analyse utført av overvåkning- og analyseselskapet Retriever.

Omtalen av Ap i vestlandsmediene har ført til nesten dobbelt så mange reaksjoner, likes, kommentarer og delinger som neste parti på listen. 

-Vi har målt hvor mye engasjement artikler publisert i lokal- og regionmedier har skapt den siste måneden før valget. På vestlandet er det omtalen av Arbeiderpartiet som har engasjert desidert mest, mer enn hva vi ser på landsbasis. Dette bekrefter at Ap står svært sentralt i den politiske debatten blant folk, og ikke bare i de redaktørstyrte mediene, sier analysesjef i Retriever Guro Lindebjerg.

Medier på Vestlandet skriver mest om Ap, Høyre og Frp
Medier med nedslagsfelt på vestlandet har publisert om lag like mange artikler knyttet til Ap, Høyre og Frp. De tre partiene har generert 5000 artikler hver den siste måneden. Dette er 1500 flere artikler enn neste parti på listen, som er Venstre. Samlet står Ap, Høyre og Frp for nesten 50 prosent av partiomtalen på vestlandet.

- I valgkamp betyr medieomtalen spesielt mye for partiene. Hvilke saker som får oppmerksomhet og hvor mye oppmerksomhet de får kan være avgjørende for oppslutningen. På vestlandet ser vi at disse tre partiene har en spesielt sterk tilstedeværelse i de lokale og regionale mediene, uttaler Lindebjerg.

Overraskende dekning av bompengepartiet
Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) står kun for to prosent av partiomtalen den siste måneden.

- Selv om FNB både har skapt mange redaksjonelle oppslag og mye engasjement i sosiale medier det siste halve året, viser vår analyse at partiet på ingen måte har dominert den siste måneden, sier analysesjefen.

Parti

Engasjement i sosial medier

Arbeiderpartiet (AP)

41 %

Fremskrittspartiet (FrP)

27 %

Høyre (H)

12 %

Venstre (V)

7 %

Miljøpartiet de Grønne

4 %

Senterpartiet (SP)

3 %

Kristelig Folkeparti (KrF)

3 %

Sosialistisk Venstre (SV)

3 %

Rødt (R)

1 %

Folkeaksjonen nei til mer bompenger

1 %

Parti

Partiomtale i lokal- og regionmedier

Arbeiderpartiet (AP)

16 %

Høyre (H)

16 %

Fremskrittspartiet (FrP)

15 %

Venstre (V)

11 %

Senterpartiet (SP)

11 %

Kristelig Folkeparti (KrF)

11 %

Sosialistisk Venstre (SV)

8 %

Miljøpartiet de Grønne

6 %

Rødt (R)

3 %

Folkeaksjonen nei til mer bompenger

2 %

Kilde: Retriever

Datagrunnlag: Redaksjonelle oppslag i papir- og nettmedier med nedslagsfelt på Vestlandet

Nøkkelord

Kontakter

Guro Lindebjerg
Analysesjef i Retriever

guro.lindebjerg@retriever.no
Tlf. 98088748

Bilder

Om Retriever Norge

Retriever Norge
Retriever Norge
Langkaia 1 - Havnelageret
0150 Oslo

+47 22 91 03 50http://www.retriever.no

Retriever er Nordens største leverandør av medieovervåkning, verktøy for redaksjonell research og medieanalyse.Vi gir deg rask tilgang til relevant informasjon fra aviser, magasiner, radio, TV, web og sosiale medier – alt presentert på én digital plattform.

Med internasjonale samarbeidspartnere leverer vi også informasjon til internasjonalt orienterte virksomheter. Retriever eies av norske NTB og svenske TT.

Vi er lokalisert i Oslo, Stockholm, Gøteborg, København og Helsinki med cirka 170 ansatte.

Følg saker fra Retriever Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Retriever Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Retriever Norge

Norsk økonomi er i resesjon: –Er på finanskrisenivå26.3.2020 14:05:00 CETPressemelding

FNI-indeksen bruker mediedata for å måle tilstanden i norsk økonomi. Grunnet koronakrisen og diskusjonen om hvilke virkninger krisen har på norsk økonomi, er indeksen oppdatert med nye tall frem til 24. mars. Oppdateringen indikerer et klart resesjonsbilde, der fallet i konjunkturene allerede er like ille som under finanskrisen. Indeksen er levert av Handelshøyskolen BI og analysebyrået Retriever.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom