Retriever Norge

Arbeiderpartiet engasjerer flest trøndere i sosiale medier

Del

Den siste måneden før kommune- og fylkestingsvalget er det omtale av Arbeiderpartiet som har skapt mest engasjement i sosiale medier. Det viser en analyse utført av overvåkning- og analyseselskapet Retriever.

Omtalen av Ap i trøndelagsmediene har ført til fire ganger så mange reaksjoner, likes, kommentarer og delinger som neste parti på listen. 

-Vi har målt hvor mye engasjement artikler publisert i lokal- og regionmedier har skapt den siste måneden før valget. I Trøndelag er det omtalen av Arbeiderpartiet som har engasjert desidert mest, mer enn hva vi ser på landsbasis. Dette bekrefter at Ap står svært sentralt i den politiske debatten blant folk, og ikke bare i de redaktørstyte mediene, sier analysesjef i Retriever Guro Lindebjerg.

Medier i Trøndelag skriver mest om Ap og Sp
Medier med nedslagsfelt i Trøndelag har publisert 2 200 artikler om partiet den siste måneden. Dette er 500 flere artikler enn neste parti på listen som er Senterpartiet. Samlet står Ap for 20 prosent av partiomtalen i Trøndelag. Dette er to prosentpoeng mer enn på landsbasis.

Også Senterpartiet får mer omtale i Trøndelag enn på landsbasis. Partiet er omtalt i 1 760 artikler i lokal- og regionmedier i Trøndelag, og står med dette for 16 prosent av partiomtalen.

- I valgkamp betyr medieomtalen spesielt mye for partiene. Hvilke saker som får oppmerksomhet og hvor mye oppmerksomhet de får kan være avgjørende for oppslutningen. I Trøndelag ser vi at både Ap og Sp ha en spesielt sterk tilstedeværelse i de lokale og regionale mediene, uttaler Lindebjerg.

Parti

Engasjement i sosial medier

Arbeiderpartiet (AP)

45,38 %

Fremskrittspartiet (FrP)

10,65 %

Venstre (V)

9,73 %

Høyre (H)

7,75 %

Senterpartiet (SP)

7,53 %

Sosialistisk Venstre (SV)

7,48 %

Miljøpartiet de Grønne

6,18 %

Kristelig Folkeparti (KrF)

2,96 %

Rødt (R)

2,20 %

Folkeaksjonen nei til mer bompenger

0,13 %

Parti

Partiomtale i lokal- og regionmedier

Arbeiderpartiet (AP)

20,28 %

Senterpartiet (SP)

16,15 %

Høyre (H)

15,45 %

Venstre (V)

10,82 %

Fremskrittspartiet (FrP)

10,50 %

Sosialistisk Venstre (SV)

9,94 %

Kristelig Folkeparti (KrF)

7,08 %

Miljøpartiet de Grønne

6,27 %

Rødt (R)

3,05 %

Folkeaksjonen nei til mer bompenger

0,47 %

Kilde: Retriever

Datagrunnlag: Redaksjonelle oppslag i papir- og nettmedier med nedslagsfelt i Trøndelag

Nøkkelord

Kontakter

Guro Lindebjerg
Analysesjef i Retriever

guro.lindebjerg@retriever.no
Tlf. 98088748

Bilder

Om Retriever Norge

Retriever Norge
Retriever Norge
Langkaia 1 - Havnelageret
0150 Oslo

+47 22 91 03 50http://www.retriever.no

Retriever er Nordens største leverandør av medieovervåkning, verktøy for redaksjonell research og medieanalyse.Vi gir deg rask tilgang til relevant informasjon fra aviser, magasiner, radio, TV, web og sosiale medier – alt presentert på én digital plattform.

Med internasjonale samarbeidspartnere leverer vi også informasjon til internasjonalt orienterte virksomheter. Retriever eies av norske NTB og svenske TT.

Vi er lokalisert i Oslo, Stockholm, Gøteborg, København og Helsinki med cirka 170 ansatte.

Følg saker fra Retriever Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Retriever Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Retriever Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom