Unio

Alvorlig sykepleiermangel – ber om møte

Del

Sykepleiermangelen øker år for år. KS’ arbeidsgiverbarometer viser at tre av fire kommuner nå sliter med å få tak i sykepleiere. – Nå må det tas grep. Dette er alvorlig for pasientsikkerheten, sier forbundsleder i Sykepleierforbundet Eli Gunhild By.

Forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.
Forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.

Forbundet ber nå om et snarlig  møte med KS-leder, Gunn Marit Helgesen

Forbundslederen reagerer på tallene i Kommunesektorens arbeidsgivermonitor 2019 som viser at tre av fire kommuner sier det er ganske eller meget utfordrende å rekruttere sykepleiere. Dette er en oppgang på 11 prosentpoeng siden 2017.

Kommunene må jobbe aktivt for å få tak i disse sykepleierne.  

– Da er det viktig med flere heltidsstillinger, konkurransedyktig lønn, og arbeidstidsordninger som kan kombineres med et godt privatliv, sier By.

Det er viktig at sykepleiermangelen i kommunene nå settes på dagsorden og at det iverksettes helt konkret tiltak slik at denne alvorlige trenden snus.

Kontakter

Tore Bollingmo, mobil: 928 40 177
Spesialrådgiver kommunikasjon i NSF

Bilder

Forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.
Forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er partipolitisk uavhengig og er med over 375 000 medlemmer Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning.

Unio vil være hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser. Vi arbeider for høyere verdsetting av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom