Alt klart for matte-OL

– Universitetet i Oslo er stolte over å kunne ønske verdens aller fremste mattetalenter velkommen til krevende konkurranser og gode opplevelser i sommer-Oslo. Det blir et minne for livet for både deltagere og vertskap, sier rektor Svein Stølen.
Seks norske håp
Den offisielle åpningen er 10. juli i Oslo konserthus, og det avsluttes i en seremoni i Rådhuset 15. juli. Mandag 11. og tirsdag 12. juli er selve konkurransedagene, der deltagerne skal få bryne seg på til sammen seks oppgaver.
Norges lag består av seks gutter: Noah Hessen Bjerke, Maxim Scherbakov, James Jia og Oliver Ruden fra Oslo, David Eikeland fra Klepp på Jæren og Andreas Notøy fra Sandefjord. Lagleder er Andreas Alberg, nestlagleder Erik Mingjun Ma.
Det norske laget er nå i Danmark og deltar i en uke med intensiv trening sammen med de andre nordiske lagene. Der lærer de om viktige ideer og verktøy for den kommende konkurransen. I tillegg er det en god mulighet for dem til å bli kjent med engasjerte elever fra de andre landene.
– På IMO er det vanligvis de store landene som USA og Kina som dominerer. Norges resultater har hatt en positiv trend i de siste årene, og det hadde vært kult å fortsette dette. Likevel er det viktigste at deltakerne er fornøyde med egen innsats og får en artig og lærerik opplevelse, sier Erik Mingjun Ma.
Ettertraktede talenter
Flere av deltakerne i IMO har fått Fields-medaljen, verdens fremste matematikkpris inntil Abelprisen ble etablert. Den deles ut til matematikere under 40 år. Dette er med andre ord noen av verdens aller største mattetalenter, folk som garantert kommer til å gjøre seg bemerket innen akademia og/eller blir tilbudt krevende stillinger i noen av verdens største selskaper. Det er voldsom etterspørsel etter mennesker med denne kompetansen.
– For UiO, som universitetet til både Niels Henrik Abel og Sophus Lie, er det en stor anerkjennelse å være vertskap for årets konkurranse, den første fysiske på tre år. Matematiske ferdigheter blir enda viktigere i tråd med den teknologiske utviklingen, og jeg skal følge nøye med, avslutter Stølen.
Om IMO:
Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) er en årlig mattekonkurranse for skoleelever i alderen 15-19 år.
Konkurransen er avholdt hvert år siden 1959, med unntak av i 1980.
Det er seks oppgaver, fordelt på to dager. Man kan få maks 7 poeng per oppgave. Det er poengene som avgjør plassering i konkurrransen.
Norge har deltatt hvert år siden 1984 – og stiller i år for første gang som vertsland.
Offisielle hjemmesider for arrangementet: https://www.imo2022.org
Kontakter
Pressevakt UiO: 930 77 006
Pressekontakt
Tel:930 77 006pressekontakt@uio.noBilder
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre.
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Ragnhild Hennum blir ny rektor ved UiO4.4.2025 16:48:23 CEST | Pressemelding
Ragnhild Hennum er valgt til ny rektor ved Universitetet i Oslo, sammen med prorektor Bjørn Jamtveit.
Rektorvalgkampen ved UiO er i gang!13.1.2025 15:35:33 CET | Pressemelding
Kandidatene til å bli Universitetet i Oslos rektor de neste fire årene, er Hanne Flinstad Harbo, Giske Ursin og Ragnhild Hennum.
UiOs menneskerettighetspris til krigsbarn5.12.2024 07:31:16 CET | Pressemelding
Ajna Jusić, Alen Muhič og Lejla Damon får prisen for sitt nybrottsarbeid på vegne av krigsbarn, en offergruppe som ofte blir glemt. De er selv født som resultat av krigsvoldtekter under Bosnia-krigen.
Skjebnetid for Europa: Vi må snakke mer om krig i Norge25.11.2024 10:23:35 CET | Pressemelding
– Det verste som kan skje om det blir krig er at vi ikke er forberedt, sier konfliktforsker Tore Wig ved Universitetet i Oslo.
Skjebnetid for Europa: Trump 1.0 vs Trump 2.05.11.2024 09:06:23 CET | Pressemelding
– Jeg tror Donald Trump dypest inne har en forakt for demokrati som system, sier Tore Wig, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom