Stiftelsen Norsk Mat

"Alle" elsker Nyt Norge!

Del

Nyt Norge er Norges mest kjente merkeordninger for mat og mer enn 9 av 10 mener merkeordningen er viktig. I fjor gikk Nyt Norge forbi Nøkkelhullet på kjennskap - på hele 93 prosent - og det tallet har holdt seg i år.

Stiftelsen Norsk Mat gjennomfører årlig en undersøkelse om folks holdninger til norsk mat og til merkeordningen Nyt Norge.

  • Nyt Norge står knallsterkt hos forbruker! Hele 9 av 10 kjenner Nyt Norge, forteller Nina Sundqvist som er administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

Nytt i årets undersøkelse er spørsmålet om viktigheten av Nyt Norge. Svarene er positive og «alle» mener merkeordningen er viktig.

  • Over 9 av 10 mener Nyt Norge er viktig! Det sier ganskje mye om hvilken posisjon merkeordningen har blant befolkningen. I tillegg har hele 7 av 10 tillit til Nyt Norge og faktisk er det de yngste aldersgruppene (under 29 år) som har høyest tillit (76%) av alle, fortsetter Sundqvist.

Undersøkelsen viser også at de viktigste grunnene for å velge norsk mat er å ta vare på norske arbeidsplasser, støtte matindustrien og norske bønder.

  • I Nyt Norge sier vi at «Dine valg betyr noe». Og med det mener vi at når du velger Nyt Norge når du handler i butikken, velger du så mye mer. Norske arbeidsplasser er viktig - og husk - alt starter hos den norske bonden som produserer det vi spiser, avslutter Sundqvist.

Fakta om Nyt Norge 2021
• 4600 produkter
• 120 bedrifter
• Kjøtt største kategori. Deretter frukt/grønt, blomster og meieri

Undersøkelsen er gjennomført i oktober 2021, i et utvalg på 1000 respondenter av Mediacom Insight/Norstat.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom