"Alle" elsker Nyt Norge!
Stiftelsen Norsk Mat gjennomfører årlig en undersøkelse om folks holdninger til norsk mat og til merkeordningen Nyt Norge.
- Nyt Norge står knallsterkt hos forbruker! Hele 9 av 10 kjenner Nyt Norge, forteller Nina Sundqvist som er administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
Nytt i årets undersøkelse er spørsmålet om viktigheten av Nyt Norge. Svarene er positive og «alle» mener merkeordningen er viktig.
- Over 9 av 10 mener Nyt Norge er viktig! Det sier ganskje mye om hvilken posisjon merkeordningen har blant befolkningen. I tillegg har hele 7 av 10 tillit til Nyt Norge og faktisk er det de yngste aldersgruppene (under 29 år) som har høyest tillit (76%) av alle, fortsetter Sundqvist.
Undersøkelsen viser også at de viktigste grunnene for å velge norsk mat er å ta vare på norske arbeidsplasser, støtte matindustrien og norske bønder.
- I Nyt Norge sier vi at «Dine valg betyr noe». Og med det mener vi at når du velger Nyt Norge når du handler i butikken, velger du så mye mer. Norske arbeidsplasser er viktig - og husk - alt starter hos den norske bonden som produserer det vi spiser, avslutter Sundqvist.
Fakta om Nyt Norge 2021
• 4600 produkter
• 120 bedrifter
• Kjøtt største kategori. Deretter frukt/grønt, blomster og meieri
Undersøkelsen er gjennomført i oktober 2021, i et utvalg på 1000 respondenter av Mediacom Insight/Norstat.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Dokumenter
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
