Høyskolen Kristiania

Adnan Kisa fra UiO til Høyskolen Kristiania

Del

Professor og forsker Adnan Kisa blir ny instituttleder ved Institutt for helsevitenskap på Høyskolen Kristiania. Kisa vil med sine erfaringer bli en sentral nøkkelperson i veien mot universitetsstatus for Høyskolen.

Foto: Jonatan A. Quintero
Foto: Jonatan A. Quintero

Kisa går til Høyskolen Kristiania fra Universitetet i Oslo. Fra 2009 til 2016 var han som grunnlegger med på å bygge opp Zirve University i Gaziantep i Tyrkia. Denne erfaringen vil han nå bruke til å skape Norges første arbeidslivsuniversitet!

– Det er en ære å få lede Institutt for helsevitenskap på Høyskolen Kristiania. Det er en fantastisk mulighet for meg til å bruke min erfaring og kunnskap innen helsevitenskap, akademia og høyere utdanning til å forbedre livskvaliteten og helsen til befolkningen, sier Kisa.

Merittene til Kisa er mange: Foruten hans internasjonale akademiske spenn, har han tidligere vært konsulent for både WHO og Verdensbanken, i tillegg til å ha blitt publisert i en rekke prestisjetunge tidsskrifter for forskning, blant annet Public Health Reports, Journal of Health Care Finance og Health Marketing Quarterly.

– Høyskolen Kristiania sikter mot å markere seg som en internasjonalt ledende institusjon ved å skape tradisjoner, og danne et intellektuelt samfunn ved å utdanne kvalifiserte akademikere. Som en akademiker og akademisk leder i helsevitenskap, mener jeg at min lange erfaring og internasjonale nettverk kan bidra til å nå skolens mål om å bli en ledende institusjon. 

Rektor Arne Krumsvik legger vekt på det samme når han kommenterer ansettelsen av Kisa.

– Adnan Kisa har tung internasjonal bakgrunn både som forsker og universitetsleder, og jeg er veldig glad for å ha fått ham med på laget. Han har også bygget opp og vært rektor for et universitet i Tyrkia, en erfaring som er svært relevant for den prosessen fram mot universitetsstatus som Høyskolen Kristiania nå er inne i, sier Krumsvik.

Kisa er spent på Høyskolen Kristianias fremtid, og gleder seg til å ta fatt på sin nye stilling. 

– Skolen har fantastisk potensial både nasjonalt og internasjonalt, og med god ledelse og flinke ansatte, studenter og alumner, har skolen en lys fremtid i vente. Jeg er utrolig spent på å de nye programmene som blir lansert på nyåret, i tillegg til andre ambisiøse planer for utvikling og utvidelse som skolen har. Det er også herlig å se at Høyskolen Kristiania vil styrke samarbeidet med helsevitenskaplige utdannings- og forskningsinstitusjoner i andre EU-land og USA, sier Kisa. 

Nøkkelord

Kontakter

Arne Krumsvik, Rektor – Høyskolen Kristiania. Tlf: 915 86 575, E-post: arne.krumsvik@kristiania.no

Adnan Kisa, Instituttleder helsevitenskap - Høyskolen Kristiania. Tlf: 400 74 978, E-post: adnan.kisa@kristiania.no

Lene T. Reutz, Kommunikasjonsrådgiver – Høyskolen Kristiania. Tlf: 916 19 165, E-post: lenetorjul.reutz@kristiania.no

Bilder

Foto: Jonatan A. Quintero
Foto: Jonatan A. Quintero
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Fra 1. august organiseres høyskolen inn i fire «schools»;

  • School of Arts, Design, and Media
  • School of Communication, Leadership, and Marketing
  • School of Economics, Innovation, and Technology
  • School of Health Sciences

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom