Nordmenn elsker avokado

Avokado øker mest
Det er en betydelig økning i bruk av guacamole til taco i Norge, og de som bruker guacamole lager den i større grad selv nå enn tidligere. I 2015 svarte 73 % at de lager guacamole selv, mot 51 % i 2011.
Salget av avokado har hatt en stor vekst de siste årene. I 2014 spiste hver nordmann i snitt 2 kg avokado. I følge «Totalrapporten», som utgis årlig av OFG, hadde forbruket av avokado størst økning blant alle frukt og grønnsaker fra 2013 til 2014, med en økning på 16.3 %.
- Hovedårsaken til økningen er nok bedre tilgjengelighet av ferdig spisemoden avokado, sier informasjonssjef Gerd Byermoen. Dette er et godt bevis på at forbrukerbehov er hensyntatt.
Dette bruker vi avokado til
Undersøkelsen viste at i tillegg til guacamole, bruker vi avokado som pålegg, i salater, som dipp og i smoothie. Forbruket av avokado er størst i aldersgruppen 18-39 år.
Derfor er avokado bra for deg
- Avokado er veldig næringsrikt, og egner seg også til babymat, forteller ernæringsfysiolog Camilla Andersen.
Avokado har et høyt innhold av umettet fett, folat og kalium. Avokado er også en kilde til vitamin E, vitamin B6, kopper og kostfiber. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten, bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Kalium hjelper til å opprettholde normalt blodtrykk. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens folat og vitamin B6 blant annet er med på å hjelpe immunsystemets normale funksjon.
Ikke minst har avokado en fantastisk smak, nydelig kremet konsistens og et bredt bruksområde.
Nøkkelord
Kontakter
Ernæringsfysiolog Camilla Andersen, tlf. 993 25 108, e-post: camilla.andersen@frukt.no
Informasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder

Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ferske tall: «Alle» nordmenn elsker norske jordbær!26.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hele 95 prosent av nordmenn sier de gleder seg til å spise norske jordbær. Her er tipsene som gjør at smaken faktisk blir enda bedre – og som gjør at du unngår bløte og uappetittlige bær.
Dette er lurt å spise i eksamenstiden20.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Eksamenstiden nærmer seg – og mens mange holder seg våkne med energidrikk og smågodt, kan det lønne seg å tenke litt mer på hva du spiser. Kostholdet har nemlig større innvirkning på konsentrasjon, utholdenhet og humør enn du kanskje tror.
Lag is selv – og la barna spise så mange de vil på 17. mai13.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Is og 17 mai hører sammen – og med hjemmelaget is laget av frukt og bær, kan barna faktisk spise så mange de vil. Visste du at når en ettåring spiser én vanlig kroneis, tilsvarer det hele seks is for en voksen – i forhold til kroppsvekt? Lager du isen selv, har du full kontroll på innholdet.
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom