Tydelige geografiske forskjeller i pølsepreferanser - Wiener i øst og grill i resten av landet
- I fjor ble det solgt omtrent 20 millioner pølser gjennom 17. mai-uka, og det er ikke noe som tilsier at nordmenn er mindre pølsesultne i år, sier PR-rådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen.
En ny undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Nortura viser at 40 prosent av de spurte skal spise pølser på nasjonaldagen. Av de pølseglade mennene er det over fire av ti som sier de kommer til å spise tre pølser eller fler på nasjonaldagen.
Tradisjonen med pølser på 17. mai står aller sterkest i Oslo og på Østlandet. Menn og de unge foretrekker grillpølser og brød, mens kvinner og eldre foretrekker wiener og lompe. Kyllingpølser er like populært i alle aldre, spesielt blant kvinner.
Tradisjonen sterk hos de unge
I følge undersøkelsen er det de unge (18-39 år) som i størst grad planlegger å spise pølse på 17. mai. Hele 50 prosent av de spurte skal spise pølser. Denne aldersgruppen er også generelt mer glad i ekstra tilbehør enn de eldre. Stekt løk stikker seg ut som en favoritt – 70 prosent av de fra 18 til 29 år vil ha dette på pølsa.
- Pølser er en 17. mai-favoritt i alle aldersgrupper. Spesielt merker vi dette i uka før 17. mai når produksjonen av pølser fra Gilde og Prior går for fullt hos oss. Vi sørger i disse dager for at pølsene kommer fram i god tid før 17. mai-feiringen, sier Haugen Petersen.
Tilbehør
Tabellen viser hva de spurte i undersøkelsen foretrekker av tilbehør:
Ketchup |
76 % |
Sennep |
60 % |
Lompe |
57 % |
Brød |
54 % |
Stekt løk |
41 % |
Rå løk |
29 % |
Potetsalat |
22 % |
Rekesalat |
16 % |
Annet tilbehør |
8 % |
Vaffel |
2 % |
Ipsos MMI har på vegne av Nortura gjort en landsrepresentativ omnibus-undersøkelse rundt pølsespising på 17. mai. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 18 og 19, 2015. Totalt deltok 549 respondenter.
Kontakter
Elin Ytterdahl TohjeInformasjonsdirektør
Tel:971 91 058elin.tohje@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
Tilbakekaller et lite parti Gilde Ekte kokt skinke distribuert i Nordland, Troms og Finnmark15.8.2024 14:15:00 CEST | Pressemelding
Grunnet risiko for metallrester i produktet, bes forbrukere som har kjøpt Gilde Ekte kokt skinke 110g med siste forbruksdag 15.09.2024 om å kaste produktet. Tilbakekallingen gjelder kun produkter kjøpt i NorgesGruppen sine butikker i området mellom Lofoten/Ballangen i sør til Honningsvåg og Kirkenes i nord, i tidsperioden 9. til 15. august.
Nye eggbønder til Nortura1.8.2024 09:31:32 CEST | Pressemelding
Det er stor investeringsvilje hos norske bønder som vil produsere egg. Nortura har signert leveranseavtaler med 14 bønder, og vil om kort tid inngå avtale med ytterligere omtrent det samme. Sammen skal de bidra til å dekke den voksende etterspørselen etter egg.
Hvert år avlives 3,5 millioner hanekyllinger i norsk eggproduksjon – nå går PRIOR bort fra denne praksisen24.6.2024 08:18:30 CEST | Pressemelding
Som først i Norden, har PRIOR tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å unngå avlivning av nyklekkede hanekyllinger. De første PRIOR-eggene lanseres nå i butikk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom