Tydelige geografiske forskjeller i pølsepreferanser - Wiener i øst og grill i resten av landet

- I fjor ble det solgt omtrent 20 millioner pølser gjennom 17. mai-uka, og det er ikke noe som tilsier at nordmenn er mindre pølsesultne i år, sier PR-rådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen.
En ny undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Nortura viser at 40 prosent av de spurte skal spise pølser på nasjonaldagen. Av de pølseglade mennene er det over fire av ti som sier de kommer til å spise tre pølser eller fler på nasjonaldagen.
Tradisjonen med pølser på 17. mai står aller sterkest i Oslo og på Østlandet. Menn og de unge foretrekker grillpølser og brød, mens kvinner og eldre foretrekker wiener og lompe. Kyllingpølser er like populært i alle aldre, spesielt blant kvinner.
Tradisjonen sterk hos de unge
I følge undersøkelsen er det de unge (18-39 år) som i størst grad planlegger å spise pølse på 17. mai. Hele 50 prosent av de spurte skal spise pølser. Denne aldersgruppen er også generelt mer glad i ekstra tilbehør enn de eldre. Stekt løk stikker seg ut som en favoritt – 70 prosent av de fra 18 til 29 år vil ha dette på pølsa.
- Pølser er en 17. mai-favoritt i alle aldersgrupper. Spesielt merker vi dette i uka før 17. mai når produksjonen av pølser fra Gilde og Prior går for fullt hos oss. Vi sørger i disse dager for at pølsene kommer fram i god tid før 17. mai-feiringen, sier Haugen Petersen.
Tilbehør
Tabellen viser hva de spurte i undersøkelsen foretrekker av tilbehør:
Ketchup |
76 % |
Sennep |
60 % |
Lompe |
57 % |
Brød |
54 % |
Stekt løk |
41 % |
Rå løk |
29 % |
Potetsalat |
22 % |
Rekesalat |
16 % |
Annet tilbehør |
8 % |
Vaffel |
2 % |
Ipsos MMI har på vegne av Nortura gjort en landsrepresentativ omnibus-undersøkelse rundt pølsespising på 17. mai. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 18 og 19, 2015. Totalt deltok 549 respondenter.
Kontakter
Elin Ytterdahl TohjeInformasjonsdirektør
Tel:971 91 058elin.tohje@nortura.noBilder

Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom