Norsk Folkehjelp

Ny håndbok skal hjelpe au pair-vertsfamilier

Del
Mange vertsfamilier er ikke godt nok forberedt på hva det vil si å ha en au pair. Derfor gir Norsk Folkehjelp og Fagforbundet nå ut en håndbok for au pairer og vertsfamilier.

Håndboken, som lanseres denne uken, gir kjennskap og forståelse av hvilke rettigheter man har som au pair, og hva som forventes av au pairer og av vertsfamilier. Den skal være et verktøy for å løse eventuelle konflikter som kan oppstå.

–Mange av vertsfamiliene som tar imot au pairer vet ikke nok om hva ordningen går ut på, hva au pairen har rett til og hva de kan forvente. Det har ført til konflikt og i enkelte tilfeller ren utnytting av au pairer, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp driver også Au Pair Center, et uavhengig rådgivingssenter for au pairer og vertsfamilier. Der arrangeres også søndagskafé med aktiviteter, selvforsvarskurs og kurs i forhandlingsteknikk og kvinners deltakelse i samfunnet. Senteret har vært i drift siden 2012 og har erfart at behovet for informasjon og rådgiving både til au pairer og deres vertsfamilier i Norge er stort.

–Det er viktig at au pairene kjenner til rettighetene sine, men minst like viktig at vertsfamiliene gjør det. Det er de som er den sterke parten. Det har vært vanskelig å nå ut til vertsfamilier med informasjon, derfor lanserer vi nå denne håndboken, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Håndboken kommer i både norsk og engelsk versjon, og blir distribuert gjennom politiet, hvor au pairene henter sine oppholdstillatelser. Slik håper norsk folkehjelp å nå fram med informasjonen til både au pairer og vertsfamilier.

I tillegg til informasjon om rettigheter og forventninger i forbindelse med au pair-ordningen, inneholder håndboken gode tips fra eksperter, au pairer og vertsfamilier til hvordan begge parter kan få en god opplevelse av ordningen.

–Det å ha en au pair kan være en flott og spennende opplevelse både for au pairen, de voksne og kanskje særlig for barna. Vi håper med denne håndboka å bidra til at flere får en positiv opplevelse, sier Tørres.

For mer informasjon, kontakt Magnhild Otnes, daglig leder av Au Pair Center, tlf 40 23 25 43

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær mine- og eksplosivrydding, redningstjeneste og flyktning- og integreringsarbeid. Norsk Folkehjelp har over 3000 ansatte i mer enn 35 land.

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Norge må mobilisere for støtte til grasrota som redder liv i Sudan14.4.2025 12:37:01 CEST | Pressemelding

På tirsdag – som markerer to år siden krigen brøt ut – deltar utviklingsminister Aukrust på toppmøte i London for å diskutere løsninger på verdens verste humanitære krise. – Over 26 millioner mennesker i Sudan står i fare for å sulte. Norge må bruke toppmøtet til å hindre at internasjonale bistandskutt kveler det eneste hjelpeapparatet de har, sier Gry Ballestad, Norsk Folkehjelps leder for utvikling og humanitært samarbeid.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye