MatPrat

6 oppskrifter for digg primusmat

Del

I fjor gikk hele 62% av nordmenn tur i fjellet i løpet av sommerferien. Sommeren er perfekt for å bruke naturen i nærområdet. Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe skikkelig godt på tur. Anette Hansen, kokk i MatPrat, gir deg enkle oppskrifter for å løfte turmaten noen hakk.

Kanelboller på primus
Kanelboller på primus

Arme riddere på primus
Arme riddere er perfekt turmat du kan preppe på forhånd. Dypp brødskiver i en bolle med en miks av egg, sukker, melk og kanel. Legg i matbokser, med et mellomeggspapir mellom skivene. Stek rett på primus, og nyt som de er, eller med en klatt syltetøy. Husk smør til steking!

Arme riddere på primus

Kanebolle på primus
Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!

Kanelboller på primus

Suppe på termos
Hva smaker bedre enn varm suppe ute, etter sola har gått ned? Ta med hjemmelaget suppe på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Lag en enkel blomkålsuppe for eksempel, ved å ta 1 opphakket blomkål, 0,5 finhakket løk, 8dl. vann, 2 hønsebuljonger og 2 dl. helmelk i en kjele. Kok opp til grønnsakene er møre, og jevn ut suppa med en stavmikser. Tada, ferdig! Ta gjerne med sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks, som digg topping. Det vil sette prikken over i-en!

Blomkålsuppe på termos

Pannekaker
Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.

Crispy toast med smelta ost
Toast er en klassiker av en grunn. Det blir ikke stort bedre enn sprøstekt brød og smelta ost på få minutter. Ha smør på begge sidene av et par brødskiver, og ha på skinke og ost. Legg skivene sammen. Ta de på primusen i ca. 3 minutter per side, til osten har smeltet. Yum!  

Quesadilla på primus
Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter. Lag gjerne en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur! Fordel stekt kjøttdeig, mais, revet ost og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillaen. Brett over den andre halvdelen.Stek på middels varme på begge sider, til osten smelter.

Quesadilla på primus

Kontakter

Bilder

Kanelboller på primus
Kanelboller på primus
Last ned bilde
Pannekaker
Pannekaker
Last ned bilde
Blomkålsuppe
Blomkålsuppe
Last ned bilde
Arme riddere
Arme riddere
Last ned bilde
Quesadilla
Quesadilla
Last ned bilde
Toast
Toast
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom