6 oppskrifter for digg primusmat
I fjor gikk hele 62% av nordmenn tur i fjellet i løpet av sommerferien. Sommeren er perfekt for å bruke naturen i nærområdet. Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe skikkelig godt på tur. Anette Hansen, kokk i MatPrat, gir deg enkle oppskrifter for å løfte turmaten noen hakk.
Arme riddere på primus
Arme riddere er perfekt turmat du kan preppe på forhånd. Dypp brødskiver i en bolle med en miks av egg, sukker, melk og kanel. Legg i matbokser, med et mellomeggspapir mellom skivene. Stek rett på primus, og nyt som de er, eller med en klatt syltetøy. Husk smør til steking!
Arme riddere på primus
Kanebolle på primus
Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!
Kanelboller på primus
Suppe på termos
Hva smaker bedre enn varm suppe ute, etter sola har gått ned? Ta med hjemmelaget suppe på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Lag en enkel blomkålsuppe for eksempel, ved å ta 1 opphakket blomkål, 0,5 finhakket løk, 8dl. vann, 2 hønsebuljonger og 2 dl. helmelk i en kjele. Kok opp til grønnsakene er møre, og jevn ut suppa med en stavmikser. Tada, ferdig! Ta gjerne med sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks, som digg topping. Det vil sette prikken over i-en!
Blomkålsuppe på termos
Pannekaker
Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.
Crispy toast med smelta ost
Toast er en klassiker av en grunn. Det blir ikke stort bedre enn sprøstekt brød og smelta ost på få minutter. Ha smør på begge sidene av et par brødskiver, og ha på skinke og ost. Legg skivene sammen. Ta de på primusen i ca. 3 minutter per side, til osten har smeltet. Yum!
Quesadilla på primus
Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter. Lag gjerne en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur! Fordel stekt kjøttdeig, mais, revet ost og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillaen. Brett over den andre halvdelen.Stek på middels varme på begge sider, til osten smelter.
Quesadilla på primus
Kontakter
Elise Feiring MyrtrøenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97074356elise.feiring.myrtroen@matprat.noBilder

Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Smakfull pizza på grillen i sommer2.8.2022 15:01:08 CEST | Pressemelding
Pizza på grillen er perfekt i sommervarmen, enten som en lekker porsjonspizza eller flere ulike for deling. Med en god og sprø bunn, kan fyllet varieres i det uendelige. Sjekk MatPrat-kokken Anette Fjelleng Hansen sine beste tips til perfekt pizza!
Krydre sommeren med tang og tare1.7.2022 10:46:34 CEST | Pressemelding
Sjømat er en vinner på middagsbordet for mange om sommeren. Hva med å dra det litt lenger, og sette tang og tare på menyen?
Sylt, saft og bak, så har du rabarbra hele året28.6.2022 12:23:15 CEST | Pressemelding
Visste du at det er perfekt å plukke rabarbra nå? Med disse metodene får du sommersmaken fra rabarbra til å vare hele året.
5 sommersalater du får dilla på14.6.2022 12:10:53 CEST | Pressemelding
Grønne, sprø og mettende – sommer er høysesong for gode salater, og her får du tips til fem digge varianter du kan unne deg igjen og igjen.
Lunsj og snacks barn lager selv i ferien9.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemelding
Skoleferien er lang, og barn på mellomtrinnet er hjemme alene deler av sommerferien. La barna lage lunsj og snacks selv, kanskje kommer du hjem til dekket bord?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom