6 oppskrifter for digg primusmat
Arme riddere på primus
Arme riddere er perfekt turmat du kan preppe på forhånd. Dypp brødskiver i en bolle med en miks av egg, sukker, melk og kanel. Legg i matbokser, med et mellomeggspapir mellom skivene. Stek rett på primus, og nyt som de er, eller med en klatt syltetøy. Husk smør til steking!
Arme riddere på primus
Kanebolle på primus
Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!
Kanelboller på primus
Suppe på termos
Hva smaker bedre enn varm suppe ute, etter sola har gått ned? Ta med hjemmelaget suppe på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Lag en enkel blomkålsuppe for eksempel, ved å ta 1 opphakket blomkål, 0,5 finhakket løk, 8dl. vann, 2 hønsebuljonger og 2 dl. helmelk i en kjele. Kok opp til grønnsakene er møre, og jevn ut suppa med en stavmikser. Tada, ferdig! Ta gjerne med sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks, som digg topping. Det vil sette prikken over i-en!
Blomkålsuppe på termos
Pannekaker
Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.
Crispy toast med smelta ost
Toast er en klassiker av en grunn. Det blir ikke stort bedre enn sprøstekt brød og smelta ost på få minutter. Ha smør på begge sidene av et par brødskiver, og ha på skinke og ost. Legg skivene sammen. Ta de på primusen i ca. 3 minutter per side, til osten har smeltet. Yum!
Quesadilla på primus
Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter. Lag gjerne en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur! Fordel stekt kjøttdeig, mais, revet ost og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillaen. Brett over den andre halvdelen.Stek på middels varme på begge sider, til osten smelter.
Quesadilla på primus
Kontakter
Elise Feiring MyrtrøenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97074356elise.feiring.myrtroen@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom