FagforbundetFagforbundetFagforbundet

500 nye ut i barnehagestreik fra mandag

Del

Trapper opp: Fagforbundet og Utdanningsforbundet tar ut over 500 nye medlemmer i streik fra 14. november. Da vil det totalt være over 3600 barnehageansatte ute i streik.

Fra streikemarkering utenfor Stortinget. Foto: Birgit Dannenberg
Fra streikemarkering utenfor Stortinget. Foto: Birgit Dannenberg

– Dette er en kamp vi må ta nå. Vi gir oss ikke før ansatte i PBL-barnehagene får like god pensjonsordning som de har i offentlige og andre private barnehager.

– Vi vet at det er at mange foreldre og barn som blir rammet. Det er beklagelig, men vi takker for all støtten vi har fått, spesielt fra alle foreldre med barn i barnehagene, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundet, Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen i Delta.

Flere må stenge driften

Fagforbundet tar ut 276 nye medlemmer og Utdanningsforbundet 236, noe som vil føre til at flere barnehager må stenge driften helt. Det nye uttaket har flest i Oslo og Bergen. I tillegg er Bærum, Sandnes, Trondheim, Bodø, Ullensaker og Øygarden med i neste ukes opptrapping. Delta tar ikke ut flere i streik i denne runden.

Streikeuttaket trer i kraft mandag 14. november. Streiken går da inn i sin femte uke.

Etter at frivillig mekling 7. og 8. november ikke førte fram, blir neste kontakt mellom partene tvungen mekling 15. november. Tvungen/obligatorisk mekling er lovpålagt etter 30 dagers streik.

Det er tre arbeidstakerorganisasjoner som står sammen i streiken – Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Se komplette uttakslister vedlagt. NB! Separate lister fra Fagforbundet og Utdanningsforbundet (med forbehold om mindre justeringer fram mot 14. november).

Nøkkelord

Kontakter

Fagforbundet
Anne Green Nilsen, forhandlingsleder, tlf: 901 38 469

Utdanningsforbundet
Terje Skyvulstad, nestleder i Utdanningsforbundet, tlf: 906 18 394

Delta
Trond Ellefsen, forhandlingsleder, tlf: 920 37 770

Bilder

Fra streikemarkering utenfor Stortinget. Foto: Birgit Dannenberg
Fra streikemarkering utenfor Stortinget. Foto: Birgit Dannenberg
Last ned bilde

Dokumenter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom