MatPrat

5 tips til høstens diggeste turmat

Del

Høsten er en fin tid til å bruke naturen på. Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe godt på tur. Matekspert, Britt Marlene Kåsin, gir deg fem tips til hva du kan lage på tur!

Arme riddere på primus

Arme riddere en perfekt måte å bruke opp daggammelt brød på. Dypp brødskivene i eggemiksen og pakk de med i matboks med litt mellomlagspapir mellom skivene. Dette er perfekt å steke på primus eller bål.

Suppe på termos

Hva smaker bedre enn en god og varm suppe på kjølige eller friske høstdager? Ta med suppen du har laget hjemme på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Hva med en fyldig søtpotetsuppe eller en smakfull blomkålsuppe? Ta gjerne med digg topping til suppen som sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks. Det vil sette prikken over i-en! Noen nystekte rundstykker i sekken er også en perfekt match til varm og god suppe på termos.

Pannekaker

Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.

Toast med kantarell

Høsten er soppsesong og har du planer om å sanke i skogen, så kan du enkelt lage en toast med kantareller som en deilig lunsj på turen. Dette er den enkleste måten å tilberede skogens gull på!

Kanebolle på primus

Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!

Bilder

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom