5 tips til høstens diggeste turmat

Arme riddere på primus
Arme riddere en perfekt måte å bruke opp daggammelt brød på. Dypp brødskivene i eggemiksen og pakk de med i matboks med litt mellomlagspapir mellom skivene. Dette er perfekt å steke på primus eller bål.
Suppe på termos
Hva smaker bedre enn en god og varm suppe på kjølige eller friske høstdager? Ta med suppen du har laget hjemme på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Hva med en fyldig søtpotetsuppe eller en smakfull blomkålsuppe? Ta gjerne med digg topping til suppen som sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks. Det vil sette prikken over i-en! Noen nystekte rundstykker i sekken er også en perfekt match til varm og god suppe på termos.
Pannekaker
Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.
Toast med kantarell
Høsten er soppsesong og har du planer om å sanke i skogen, så kan du enkelt lage en toast med kantareller som en deilig lunsj på turen. Dette er den enkleste måten å tilberede skogens gull på!
Kanebolle på primus
Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!
Bilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom