MatPrat

5 sunne snacks som redder deg fra godtesuget

Del

Startet du året friskt med nyttårsforsetter? Etter noen måneder med fristelser kan viljestyrken føles tynnslitt. Men heldigvis finnes det masse digg snacks du kan spise med god samvittighet. Her får du tipsene!

Chiapudding med bringebær gir deg både kostfiber og umettet fett, og passer like godt til dessert som til frokost. Foto: Sara Johannessen, matprat.no
Chiapudding med bringebær gir deg både kostfiber og umettet fett, og passer like godt til dessert som til frokost. Foto: Sara Johannessen, matprat.no

- Mat og fristelser er en herlig del av livet, og det finnes rom for alle matvarer i kostholdet vårt, også godteri og snacks. Men klarer du å begrense inntaket av mat som har mye energi, sukker, salt og fett, og spare godteriet til helga, har det stor betydning for hvor sunt kostholdet ditt er totalt sett – for det er jo hverdagen som teller, sier MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.

Og det finnes masse snacks du kan kose deg med til hverdags, med god samvittighet.

- Selv har jeg blitt skikkelig hekta på noen av disse godsakene, som har redda meg fra godteskapet gjentatte ganger, smiler Hansen. Her er hennes tips til sunne snacks du kan kose deg med, uten å gå på kompromiss med nyttårsforsettene:

Kikerter

Kikerter inneholder mye proteiner, noe som gjør at de metter godt. De egner seg også godt som snacks, for eksempel knasende sprø ristet i ovnen med deilige krydder, eller hva med å lage chips av kikertmelet?

Mandler

Mandler inneholder sunne fettsyrer, og lager du en skål med salte mandler, er de perfekt å ha stående når du er sugen på noe godt. Du kan også hakke mandlene og bruke som topping på salater. Men disse er det lett å spise mange av, så vær litt oppmerksom på at det ikke blir for mye av det gode, og da også for mye salt.

Eplechips

En søt variant på chipsfronten, får du med eplechips. Skjær eplene i tynne skiver, og tørk dem i ovnen – perfekt å ha stående i et tett glass på kjøkkenbenken. Spis de som de er, eller bruk dem oppå frokostgrøten eller i müsliblandingen.

Chiapudding

Denne chiapuddingen med bringebær kan være det du trenger når søtsuget melder seg. Her får du i deg både kostfiber og umettet fett, og den passer like godt til dessert som til frokost.

Koppkake med gulrot

Dessert i en kopp, kan det bli enklere? Med gulrot, honning og en frisk kesamglasur på toppen blir denne lille godbiten også litt sunnere.

- Og når man lager bare én porsjon istedenfor en hel kake, blir det også mye enklere å stoppe, smiler Hansen.


Nøkkelord

Bilder

Chiapudding med bringebær gir deg både kostfiber og umettet fett, og passer like godt til dessert som til frokost. Foto: Sara Johannessen, matprat.no
Chiapudding med bringebær gir deg både kostfiber og umettet fett, og passer like godt til dessert som til frokost. Foto: Sara Johannessen, matprat.no
Last ned bilde
Søte eplechips nytes som de er, eller oppå frokostgrøten eller i müsliblandingen. Foto: Alexander Benjaminsen, matprat.no
Søte eplechips nytes som de er, eller oppå frokostgrøten eller i müsliblandingen. Foto: Alexander Benjaminsen, matprat.no
Last ned bilde
Sprø kikertchips kan krydres akkurat som du vil. Foto: Therese Elstad, matprat.no
Sprø kikertchips kan krydres akkurat som du vil. Foto: Therese Elstad, matprat.no
Last ned bilde
Koppkake med gulrot, honning og en frisk kesamglasur på toppen. Foto: Therese Elstad, matprat.no
Koppkake med gulrot, honning og en frisk kesamglasur på toppen. Foto: Therese Elstad, matprat.no
Last ned bilde
Ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. Foto: Mari Svenningsen, matprat.no
Ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. Foto: Mari Svenningsen, matprat.no
Last ned bilde
En skål med salte mandler er perfekt å ha stående når du er sugen på noe godt. Foto: Sara Johannessen, matprat.no
En skål med salte mandler er perfekt å ha stående når du er sugen på noe godt. Foto: Sara Johannessen, matprat.no
Last ned bilde
MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen. Foto: Tore Meek, matprat.no
MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen. Foto: Tore Meek, matprat.no
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom