5 sunne snacks som redder deg fra godtesuget
- Mat og fristelser er en herlig del av livet, og det finnes rom for alle matvarer i kostholdet vårt, også godteri og snacks. Men klarer du å begrense inntaket av mat som har mye energi, sukker, salt og fett, og spare godteriet til helga, har det stor betydning for hvor sunt kostholdet ditt er totalt sett – for det er jo hverdagen som teller, sier MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.
Og det finnes masse snacks du kan kose deg med til hverdags, med god samvittighet.
- Selv har jeg blitt skikkelig hekta på noen av disse godsakene, som har redda meg fra godteskapet gjentatte ganger, smiler Hansen. Her er hennes tips til sunne snacks du kan kose deg med, uten å gå på kompromiss med nyttårsforsettene:
Kikerter
Kikerter inneholder mye proteiner, noe som gjør at de metter godt. De egner seg også godt som snacks, for eksempel knasende sprø ristet i ovnen med deilige krydder, eller hva med å lage chips av kikertmelet?
Mandler
Mandler inneholder sunne fettsyrer, og lager du en skål med salte mandler, er de perfekt å ha stående når du er sugen på noe godt. Du kan også hakke mandlene og bruke som topping på salater. Men disse er det lett å spise mange av, så vær litt oppmerksom på at det ikke blir for mye av det gode, og da også for mye salt.
Eplechips
En søt variant på chipsfronten, får du med eplechips. Skjær eplene i tynne skiver, og tørk dem i ovnen – perfekt å ha stående i et tett glass på kjøkkenbenken. Spis de som de er, eller bruk dem oppå frokostgrøten eller i müsliblandingen.
Chiapudding
Denne chiapuddingen med bringebær kan være det du trenger når søtsuget melder seg. Her får du i deg både kostfiber og umettet fett, og den passer like godt til dessert som til frokost.
Koppkake med gulrot
Dessert i en kopp, kan det bli enklere? Med gulrot, honning og en frisk kesamglasur på toppen blir denne lille godbiten også litt sunnere.
- Og når man lager bare én porsjon istedenfor en hel kake, blir det også mye enklere å stoppe, smiler Hansen.
Nøkkelord
Bilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom