5 sommersalater du får dilla på
Når sola skinner og det er varmt i været, får mange ekstra lyst på lette måltider, og det er enkelt å ty til en salat.
- Ofte går det fort å lage, og du slipper å bruke tid på kjøkkenet når du helst vil være ute i sola. I tillegg er det super mat å ta med når du skal på stranda eller på piknik i parken, sier MatPrat-kokk Cecilie Maske.
- Hakk opp grønnsaker og legg alle ingrediensene i et glass, og dressing i et annet. Ta med deg kjøleelementer, så den holder seg kald. Og når det er klart for å spise, blander du det sammen, så alt blir sprøtt og friskt på tallerkenen. Har du tid, er det også lekkert med en salatbowl, der du legger litt ekstra arbeid i presentasjonen. Når maten ser vakker ut, er det jo med på å påvirke selve smaksopplevelsen, tipser hun.
Enkel base – uendelige muligheter
En salat kan være så enkel eller komplisert du gjør den til, men utgangspunktet er en grønn base.
- Skal salaten være et fullverdig måltid, legger du til karbohydrater som for eksempel pasta eller brød, proteiner som kjøtt, fisk, egg eller belgfrukter, og en dash med dressing som bidrar med litt fett, gjerne en som er oljebasert. Da blir salaten til et helt måltid som fyller bra, gir energi og fiber, og holder deg gående lenge.
Her er fem varianter av sommersalaten som er så gode at de kan bli sommerens favoritter:
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Folk flest dropper dietter26.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et flertall av nordmenn velger å spise variert og avstår fra strenge dietter. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion.
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom