5 gode og sunne frokoster i sommer
Lite slår en lang og deilig frokost i sommerferien. Gi kroppen en god start på dagen med en av disse smakfulle og sunne frokostrettene.

I ferietider har vi ofte andre rutiner enn i vanlige hverdager, og da kan frokosten være det måltidet som veier litt opp for øvrige ferieutskeielser. I tillegg har vi ofte bedre tid til å dekke bordet og nyte en lengre frokost med spennende retter og friskt tilbehør - gjerne utendørs og sammen med familie og venner.
– Det fine med frokost er at vi kan dekke bordet med varierte matvarer og drikke som gir kroppen en god start på dagen. Grovt brød, magre oster, magert kjøttpålegg, litt frukt, bær og grønnsaker og et glass melk vil bidra med næringsstoffer som blant annet kalsium, jod, fiber og proteiner, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Vi nordmenn elsker å kose oss på ferie, og er du en av dem som synes det blir litt for mye av det gode kan disse frokosttipsene få deg til å senke skuldrene litt. Frokosten trenger nemlig ikke å være det måltidet hvor vi skeier mest ut. Snarere tvert imot kan frokosten være både sunn og næringsrik, i tillegg til at den smaker godt.
For å gjøre ekstra stas ut av frokostbordet i sommer har vi plukket ut fem deilige og sunne oppskrifter som vil vekke sommerminner for både store og små.
God sommer!
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Smoothiene barna kan spise hver dag4.8.2022 14:36:47 CEST | Pressemelding
Om sommeren har de minste gjerne lyst på is hver dag, og da kan smoothie være et sunnere alternativ som smaker minst like godt som iskrem.
Slik holder melken seg best i sommer13.7.2022 08:30:00 CEST | Pressemelding
Alt for mange av oss heller ut melken så snart "best før"-datoen er passert. Oppbevares melken riktig holder den i de fleste tilfeller langt over datoen. Med disse enkle grepene kan du forlenge holdbarheten til melkekartongen i sommervarmen.
Fløte mest populært på norske jordbær27.6.2022 08:30:00 CEST | Pressemelding
Vi går mot høysesong for norske jordbær. De fleste foretrekker å spise jordbær med meieriprodukter som tilbehør, og ifølge en ny undersøkelse er det ett meieriprodukt som skiller seg ut. Nesten 4 av 10 synes norske jordbær smaker best med fløte.
Hva ville du savne mest om råvaren melk forsvant?30.5.2022 10:23:20 CEST | Pressemelding
Onsdag 1. juni feirer vi verdens melkedag. Hvis den allsidige råvaren melk forsvant, ville vi også miste et enormt utvalg av meieriprodukter som alle er foredlet fra en og samme råvare. Aller mest ville nordmenn savne gulost, smør og vanlig hvit melk, ifølge en ny undersøkelse.
Nesten 8 av 10 foretrekker å kjøpe norskprodusert mat og drikke12.5.2022 15:28:38 CEST | Pressemelding
I usikre tider preget av pandemi og krig i Europa ser det ut til at de positive holdningene til norskproduserte matvarer øker. Ifølge en landsrepresentativ holdningsundersøkelse utført i mars i år sier hele 78 % seg enige i at de foretrekker å kjøpe mat og drikke som er produsert i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom